Suzann Pettersen (Foto: DAVID CANNON/AFP)
Suzann Pettersen (Foto: DAVID CANNON/AFP)

Tutta slo tilbake med ny topprunde

Suzann Pettersen slo tilbake med en ny topprunde i majorturneringen i golf i California lørdag. Hun gikk en ny runde på fem slag under par og er tilbake i tetkampen.

Den norske favoritten som tok ledelsen i turneringen med en runde fem slag under par etter første runde torsdag, men som falt tilbake på sjuendeplass etter en svakere andrerunde fredag, storspilte igjen lørdag.

Hun gikk tredje runde fem slag under par etter seks birdier på hullene 4, 9, 11, 12, 16 og 18. Det ble riktignok en bogey på det sjuende hullet, men med 67-runden spilte Tutta seg opp på andreplassen før søndagens avsluttende runde.

Hun ligger på 207 slag totalt, det samme som Yani Tseng fra Taiwan og bare ett slag bak Karen Stupples som leder. Hun ligger ti under par etter de tre første rundene.

- Jeg er fornøyd med mitt eget spill og ser fram til den avsluttende runden. Nå kan jeg gjøre lite annet enn å hvile og slappe av fram til søndagens runde. Det er en rekke sterke spillere på topplisten. Jeg må holde konsentrasjonen oppe, skriver Pettersen på sitt nettsted www.suzanngolf.com.

Mexicanske Lorena Ochoa ligger på plassen bak Pettersen. Hun fullførte den tredje runden ett slag under par og er to slag bak den norske jenta før fjerde- og siste runde. (©NTB)