shrek rooney  (Foto: HO/AFP)
shrek rooney (Foto: HO/AFP)

Møt Shrek, den sinte grønne skapningen fra sumpen

Kos deg den grønne kjempen på 1. påskedag.

Shrek er en kynisk, sta, underlig og veldig grønn gnom, som ikke blir særlig fornøyd når sumpen hans blir overbefolket av, i hans øyne, irriterende eventyrfigurer.

Sleivkjeftet esel

Han begir seg i vei for å redde hjemplassen sin. På veien blir han kjent med et humørfylt, sleivkjeftet esel, han slåss med ildsprøytende drager og redder en vakker prinsesse med en mystisk, mørk hemmelighet.

Shrek er virkelig utålelig. Han har illeluktende pust, eter skitt og bruker ørevoks til å støpe lys av. Han nyter livet i ensomhet i skogen, inntil alle disse eventyrfigurene dukker opp for å bruke sumpen hans som flyktningleir. Alle er de på flukt fra den onde Lord Farquaad, og nå søker de hjelp hos Shrek.

Må finne prinsesse

Shrek bestemmer seg for å gjøre en avtale med Lord Farquaad for å bli kvitt dem slik at han kan fortsette å bo alene i sumpen sin. Men da må han finne den vakre prinsesse Fiona.

Sammen med eselet gir han seg ut for å lete etter prinsessen. Men også Shrek har sine følelser, og når han finner prinsessen og forelsker seg, kommer det en helt annen side frem hos ham.

Computerhelt

Shrek er computerskapt, men historien er basert på en barnebok av William Steig. En historie som slett ikke bare er snill, her eksploderer søte småfugler når Fiona synger, og hun steker eggene deres i stekepannen, og Shrek er en skikkelig surpomp og antihelt.

Men han lærer å kjenne seg selv og livet gjennom sin odyssé inn i det ukjente. Han er udyret som viser seg å være en skjønnhet - på sin måte.

Se Shrek søndag klokken 16.20.