Petter Solberg (Foto: TV 2/)
Petter Solberg (Foto: TV 2/)

Loeb: - På grensen av regelverket

Citroën pådro seg tidsstraff med vilje. Petter Solberg, som tok 3. plassen i Jordan, tror regelverket vil bli endret.

Citroën og Ford beordret lørdag sine førere til å pådra seg tidsstraff med vilje for å temme Petter Solberg og vinne Rally Jordan.

- Vi beveger oss helt på grensen av regelverket, innrømmet rallyleder og seksdobbelt verdensmester Sebastien Loeb overfor wrc.com.

- Det er fullstendig kaos. Vi ler bare av det, sier Petter Solberg til TV 2 Sporten.

Citroën ofret en innlysende plass på seierspallen for stortalentet Sebastien Ogier, som ble «plassert» foran Loeb på veien for å feie bort grus og sette spor.

Virkemidlet var strategisk tidsstraff - nøye kalkulert utnyttelse av et kompleks regelverk i rally-VM. Petter Solberg tror det vil komme en regelendring.

- I dag har det vært et veldig høyt spill, og det har kanskje ødelagt litt for oss. Men sånn er livet. Det er ingen regler som hindrer det nå, men det kommer det nok til å bli etter dette løpet, sier Solberg.

Se et lengre intervju med Petter Solberg via Skype i videovinduet over!

For tidlig
Ogier og Hirvonen ble beordret til å møte for tidlig til tidskontrollene før lørdagens første fartsprøve, nøye uttenkt av teamene deres i forkant. Det førte til «ubetydelig» tidsstraff på henholdsvis 8.50 minutter (Ogier) og 15 minutter (Hirvonen) i seierskampen.

Dermed forsvant Ogier for godt fra seierspallen, men ble ofret for at Citroëns førstefører, Sebastien Loeb, slapp ulempen med å kjøre først på veien.

Hirvonen var for lengst ute av poengkampen etter uhell med bilen tidlig i rallyet, men sørget med sitt stunt for å tre seg inn mellom Loeb og Ford-fører Jari-Matti Latvala i startrekkefølgen.

3. plass for Solberg

Den store taperen i så måte ble Petter Solberg, som ikke fikk dra nytte av sin fordel med en gunstig fjerdeposisjon i startrekkefølgen. Men siden Ogier suste nedover listen, tok Solberg tredjeplassen i rallyet sammenlagt. I VM-sammendraget klatrer han fra 5. til 4. plass.

- Det har gått kjempebra. Å komme på pallen igjen er jeg veldig fornøyd med, sier Solberg.

Sebastien Loeb vant Rally Jordan, 35,8 sekunder foran Latvala.

Neste VM-runde går i Tyrkia om to uker.

Resultat, Rally Jordan:

1) Sebastien Loeb

2) Jari-Matti Latvala + 35,8

3) Petter Solberg + 1.11,8

4) Dani Sordo + 1.49,3

5) Matthew Wilson + 8.24,3

Henning Solberg endte på 9. plass.

Se et lengre intervju med Petter Solberg via Skype i videovinduet over!

(NTB/TV 2 Sporten)