Ulvenatten Lippe680 (Foto: Odd Steinar Tollefsen)
Ulvenatten Lippe680 (Foto: Odd Steinar Tollefsen)

Få med deg den spennende avslutningen av «Ulvenatten»

Klarer Kristin Bye å overliste terroristene?

TV-serien «Ulvenatten» er utvidet med 45 minutter, og har med mer av det politiske dramaet som foregår bak kulissene enn vi fikk se i kinofilmen. Den ligger derfor tettere opptil handlingen i boken som er skrevet av Tom Egeland.

- Uskyldig

- Norge er en uskyldig nasjon når det gjelder terroraksjoner, og jeg var opptatt av hvordan våre myndigheter ville håndtere en slik situasjon da jeg skrev denne boken, sier Tom Egeland som har skrevet en rekke spenningsbøker og er oversatt til 20 språk.

Under direktesendingen av et debattprogram på Kanal ABC, griper altså en gruppe tsjetsjenere til våpen og tar flere gisler. Terroristene krever at gisseldramaet skal kringkastes verden over.

I kulissene jobber politiets forhandler og gisselredningsgruppen for å redde flest mulig ut av studio 2 i live. Vi følger dramaet minutt for minutt fra kl. 22.00 til kl. 08.00 neste morgen.

«Beck»-regissør

Det er svenske Kjell Sundvall som har regi. Sundvall er bl.a kjent for regi på flere «Beck»-filmer, «Hotet» («Trusselen») med Maria Bonnevie i en av rollene, «Grabben i graven brevid» og hadde sitt store gjennombrudd med «Jegerne» . Sistnevnte vant han Gullbaggen for i 1996.

Anneke Von der Lippe har hovedrollen som Kristin Bye. Hun var sist å se i familiefilmen «Trigger» og TV-seriene «Torpedo» og «Ved kongens bord». Anneke ble, som første norske skuespiller, nominert til Emmy prisen for sin rolletolkning som helseminister Tove i "Ved kongens bord".

Se den siste delen av Ulvenatten lørdag klokken 21.35.

Har du gått glipp av de to første episodene av denne nerveprirrende serien? Se dem på TV 2 Sumo nå!