luft1
luft1

- Jeg har knust luftgitaren hundrevis av ganger

Terje har spilt luftgitar i VM og NM. Nå prøver han seg i «Norske Talenter». SE VIDEO!

Terje Stephansen har et talent litt utenom det vanlige: Han spiller luftgitar.

I kveld opptrer han på «Norske Talenter»-scenen for å se om dommerne Alex Rosén, Mia Gundersen og Thomas Giertsen mener han har et talent.

- Jeg har drevet med dette veldig, veldig lenge. Jeg har et bilde der jeg står i badestampen og spiller luftgitar da jeg var tre år gammel, så jeg kan ikke huske at jeg begynte med dette her, sier han.

Les også: Er glad Jan Fredrik ikke er dommer

Deltatt i NM og VM

Luftgitarspilling er ikke et talent som Terje har reservert for badespeilet eller festlige anledninger. Han har deltatt i de største nasjonale og internasjonale luftgitarkonkurransene.

- Jeg har vært med i NM mange ganger, jeg har vært med i verdensmesterskapet to ganger, og det er jo et ekstremt høyt nivå der nå. Det er folk som lever av å spille luftgitar, det er profesjonelle luftband i Frankrike og USA der de faktisk opptrer ukentlig og reiser på turné.

Å spille luftgitar er ikke noe man lærer over natten, og Terje påpeker at det ikke er så lett som det ser ut til.

- For det første må man ha med seg begge hendene, man må ha med begge beina og resten av kroppen, man må ha rytme, og man må klare å spille gitar uten gitar. Gitarister er heldige som kan gjemme seg bak gitaren – det har ikke jeg. Det er bare meg og publikum, sier han.

Lær Terjes luftgitartriks i videovinduet nedenfor!

403690

Knuser luftgitaren

Noen av rockehistoriens gitarhelter – som Pete Townshend fra The Who og Jimi Hendrix – var ikke fremmede for å knuse gitaren mot slutten av konsertene.

Terje har ofte latt seg rive like mye med under sine egne opptredener.

- Jeg har knust luftgitaren min hundrevis av ganger. Heldigvis er den lett å sette den sammen igjen etterpå.

- Kan du spille vanlig gitar?

- Det er et vanlig spørsmål, men jeg syns det er litt frekt. Spør du en mann som tar armhevninger om han kan pule på ordentlig?

Følg med på «Norske Talenter» på TV 2 fredag klokken 20.00!

Les alt om «Norske Talenter» her!