Wayne Rooney (Foto: ANDREW YATES/AFP)
Wayne Rooney (Foto: ANDREW YATES/AFP)

Rooney ute i to til tre uker

Wayne Rooney kan rekke storkampen mot erkerival Manchester City.

Wayne Rooney kommer til å være borte fra kamper i tre uker. Så lang tid tar det for ham å bli kvitt den lille ankelskaden han pådro seg da United tapte 1-2 i mesterligakampen borte mot Bayern München.

Tor-Kristian Karlsens videoblogg: - Berbatov på sitt beste er enda bedre enn Rooney

- Vi er lettet
Det så stygt ut da stjerneangriperen måtte forlate banen og senere hinket ut i spillerbussen på krykker. Mange fryktet at den farlige spissen virkelig hadde pådratt seg en alvorlig skade, men torsdag ble det klart at det bare var snakk om en liten og ufarlig seneskade i ankelen.

- Vi er lettet når det gjelder Wayne. Diagnosen - at det ikke er brudd, men bare en liten seneskade - er gode nyheter, med tanke på hvor ille det så ut, sier manager Sir Alex Ferguson til manutd.com.

- Ute i to til tre uker
Likevel tar det altså to til tre uker før Rooney kan regne med å være tilbake i spill igjen. Det gledelige for engelskmennene er at VM-deltakelsen ikke er i fare for toppscoreren i engelsk fotball denne sesongen.

- Han er ute i to til tre uker, så vi må ta ut laget uten ham. Men jeg mener det bor mange mål i dette laget også uten Wayne, sier Ferguson.

Mister storkamper
Roony går dermed glipp av lørdagens toppkamp mot Chelsea, noe som var klart fra før. Returoppgjøret mot Bayern München i mesterligaen når han heller ikke.

Den tøffe bortekampen mot Blackburn i Premier League kommer også for tidlig.

Spørsmålet er om han rekker det tøffe borteoppgjøret mot erkerival Manchester City om drøye 14 dager (17. april). Om det ikke går spiller United hjemme mot Tottenham om tre uker (24. april). Da er Rooney sannsynligvis tilbake.

O'Shea og Hargreaves kampklare
Rooney er for øvrig eneste mann på skadelisten til oppgjøret mot Chelsea.

- O'Shea og Hargreave har lagt ned mye arbeid de siste ukene og de er tilbake, de trenger å være tilbake, sier Ferguson.

- De kan sitte på innbytterbenken, den ene på lørdag og den andre på onsdag. Å inkludere dem i førstelagstroppen er viktig for å bygge på selvtilliten deres, sier Ferguson.

Dermed ligger det an til at Hargreaves tar plass på benken mot Chelsea, ettersom han ikke er registrert i Uniteds mesterligatropp. Dermed går det mot O'Shea på benken i returoppgjøret mot Bayern München.

(©NTB/TV 2 Sporten)