Petter Solberg (Foto: TV 2/)
Petter Solberg (Foto: TV 2/)

Solberg: - Kan fortsatt slå Loeb

Petter Solberg tapte mye tid på den siste fartsprøven i Jordan fredag og er 43,2 sekunder bak lederen Sebastien Loeb før siste dag.

- Jeg sikter fortsatt på førsteplassen. Det er store muligheter. Jeg har slått de andre med både fem og ti sekunder på et par av prøvene i dag, så det skal være muligheter, sier Solberg til TV 2 Sporten.

Loeb er 24,6 sekunder foran landsmannen Sebastien Ogier. Jari-Matti Latvala er på 3. plass, 27,7 sekunder bak. Solberg er på 4. plass, og har Dani Sordo like bak seg.

Solberg har vunnet to fartsprøver i dag, Sebastien Loeb har vært raskest på de fire andre. Nordmannen tapte masse tid på dagens to lengste fartsprøver.

- Det har gått kjempebra på fire prøver, men den lange løypa var tung. Det ville bare ikke fungere der. Bilen fungerte ikke som den skulle og kjøringen min var ikke som den skulle, sier Solberg.

Etter to dagers kjøring er det tydelig at de første førerne i løypa taper mye tid siden de må ”rydde veien” for grus. Solberg starter som nummer fire i morgen, men vil få problemer med å ta igjen Loebs forsprang på 43,2 sekunder.

- Hovedmålsetningen i morgen er å ta over andreplassen i VM-sammendraget, så jeg har en kjempejobb foran meg, sier han.

Henning Solberg hadde store problemer på SS10 og ligger på 9. plass. Rallyet avsluttes på lørdag.

Se et lengre intervju med Petter Solberg via Skype i videovinduet over!