Allerede i fjor sommer fikk utvalgte Taxi sjåfører i Oslo tilbudet om muntlig teoriprøve for å få slettet inntil fem prikker i førerkortet.  (Foto: Scanpix)
Allerede i fjor sommer fikk utvalgte Taxi sjåfører i Oslo tilbudet om muntlig teoriprøve for å få slettet inntil fem prikker i førerkortet. (Foto: Scanpix)

Rekordmange gikk på Brooms aprilspøk

"Siste sjanse til å få slettet prikkene i førerkortet". Det var det mange som ville gjøre!

Brooms aprilspøk ble en kjempesuksess - i alle fall for oss. Utrolig mange gikk nemlig fem på - og tok følgende for god fisk:

"I forbindelse med omleggingen av prikksystemet fra 1. juni 2010, som blir beskrevet i statsbudsjettet, har alle bilførere som har såkalte "prikker" i førerkortet muligheten til å få slettet inntil fem av disse".

"Grunnet den korte fristen har Bililtilsynet og Politiets trafikkavdeling utarbeidet en internettløsning, der det er en prøve som tester dine trafikkunskaper. Du får slettet én prikk per riktige svar, og du kan altså få slettet inntil fem prikker".

Klikk her for å få med deg hele aprilspøken

Dobbeltsjekke dato

Flere tusen håpefulle var inne og svarte på spørsmålene - og fikk følgende melding tilbake:

"Tusen takk for svaret!"

"Biltilsynet" takker deg for dine svar, og ber deg samtidig dobbeltsjekke hvilken dato det er i dag!"

Truet med juling?

Broom-redaktør Knut Skogstad forteller at han har fått mange mailer fra lesere som gikk fem på.

- Noen som har truet med juling?

- He he, neida. Det har bare vært hyggelige meldinger, kanskje bortsett fra en. Han var forbannet fordi han hadde sendt ut melding om dette til ti kompiser.

Syv prikker

- Nå pepret de ham med meldinger fordi han gikk på aprilspøken. Ja og så fikk jeg følgende hjertesukk fra en kar som kaller seg Narve72:

- Er det en aprilspøk jeg skulle ønske var sann så var det denna. Jeg har nemlig 7 prikker fra før og sist lørdag ble jeg tatt i fotoboks og er redd jeg kjørte minst 20 over. Derfor venter jeg nå bare på brevet om at lappen ryker. Gjett om jeg spratt opp fra stolen da jeg leste saken deres på Broom. Jeg var sporenstrekks inne og svarte RIKTIG på alt. Tenk deg da skuffelsen da jeg skjønte at det bare var tull.

De neste 364 dagene...

- Triste greier?

- Huff, ja. Men riktig så lett som dette skal det vel ikke være.

- Jeg vil uansett få benytte anledningen til å takke alle som var med. De neste 364 dagene kan jeg love at alle kan stole på det vi skriver her på broom.no, forsikrer Knut Skogstad.

LES OGSÅ: Slik unngår du fotoboks-bot.