drillo
drillo
drillo (Foto: Josefsen, Jon Michael/Scanpix)
drillo (Foto: Josefsen, Jon Michael/Scanpix)

Drillo frykter Island mer enn Portugal

- Island er lavest seedet og vi vet hvordan det gikk sist. Det blir en meget viktig kamp, den første kampen på Island. Jeg er nesten mer redd for den enn Portugal på Ullevaal, sier Drillo.

Haglebu (TV 2 Sporten): Landslagssjefen er på påskefjellet og lader opp til en hektisk landslagssesong med familien og hundene, Cruyff og Kniksen.

Ikke overraskende er kjæledeggene oppkalt etter to fotballegender.

- På lange skiturer så drar de. De er sterke. Kanskje litt feigt å få litt drahjelp, sier Drillo som står mye på ski i påsken.

- Ja, jeg går hver dag når jeg er på fjellet i påsken.

For Drillo er det nå enda viktigere å trene. Landslagssjefen har tidligere slitt med både hjertetrøbbel og svimmelhet.

- I den grad helsa betyr noe så tenker man mer på det i min alder enn når man er ung. Jeg er ganske flink, og er ganske frisk og fin for tiden, mener landslagssjefen.

- Ingen dårlige lag
På hytta på Haglebu lader han batteriene og legger planer for EM-kvaliken som starter borte mot Island i september.

- Vi møter vanskelige lag hele veien. Vi har ingen dårlige lag i pulja. Jeg og spillerne er revansjelystne etter det vi presterte sist mot Island, for det var kanskje den dårligste kampen vi gjorde i fjor med unntak av Sør-Afrika kampen. Det er en bra motstander med proffer ute i tunge ligaer, sier landslagssjefen.

Når vi møter sterke motstandere på bortebane har vi et opplegg som har fungert veldig bra

Men Drillo er godt forberedt på hva som venter også av de andre puljemotstanderne. I juni skal han ta de VM-klare nasjonene i nærmere øyesyn.

Til VM for å se Danmark og Portugal
- Jeg starter nå å forberede kampene mot Montenegro og Ukraina. Det er tross alt viktig å vinne de type kamper også. Etterhvert skal jeg også til VM og se Danmark og Portugal live i kamp, sier Drillo.

- Når vi møter sterke motstandere på bortebane har vi et opplegg som har fungert veldig bra. Da varierer vi litt med presshøyde og har en formasjon i 4-5-1 som har fungert bra. På Ullevaal mot svakere motstandere har vi eksprimentert litt og det kommer jeg også til å fortsette med, sier Drillo.

- Moro med rankingen
Onsdag fikk Drillo den gledelige beskjeden om at Norge har klatret hele ni plasser på FIFA-rankingen, til en 24.plass. Nå håper Drillo Norge kan bli mer stabile over tid.

- Det kommer av at vi vinner en del bortekamper mot sterke motstandere som Tyskland, Sveits og Slovakia. Å være blant de 25 beste er moro, og det er et mål vi bør ha om å ligge der over tid. Vi bør være stabile over en lenger periode, avslutter Drillo.