Torger Nergaard og Håvard Petersson (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Torger Nergaard og Håvard Petersson (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

Curlinggutta nektes fargerike bukser

Thomas Ulsrud og det norske curlinglaget får ikke bruke sine nye, fargesprakende bukser i VM.

Norges Curlingforbund sier nei, melder VG Nett.

- Buksene ville skapt reaksjoner blant de andre nasjonene som deltar i VM, sier curlingpresident Bent Ramsfjell til TV 2 Sporten.

Det var den tidligere OL-vinneren fra 2002 som, sammen med sportssjef Pål Trulsen, satte ned foten mot landslagguttas nye klovnebukser, som ble presentert med brask og bram i går. Ramsfjell sier at 90 % av det internasjonale curlingmiljøet var tilfredse med oppstyret buksene til det norske laget skapte under OL i Vancouver, men at de nye buksene ville bli reagert negativt på.

- Litt langt
- Det var gøy under OL, og curlingen fikk mye ekstra oppmerksomhet som følge av de norske buksene. Men disse nye buksene har ingenting med det norske flagget og fargene å gjøre og vi tror at andre forbund ville syns dette blir å ta det litt langt. Derfor har vi sagt nei til buksene, sier Ramsfjell til TV 2 Sporten.

- Er du enig at det virker litt rart at det innkalles til pressekonferanse den ene dagen og så kommer denne kontrabeskjeden den neste?

- Ja, jeg ser den. Men her har Christoffer Svae og de andre gutta kjørt sitt eget løp uten å informere noen i forbundet. Jeg hadde aldri sett buksene før jeg så dem på tv i går kveld og hadde i så måte ingen mulighet til å reagere tidligere.

Sjekk gårsdagens reportasje om den nye curlingkolleksjonen her:

403731

- Hva slags retningslinjer har dere for bruken av bukser på landslaget?

- Før Vancouver var bukser aldri et tema, det eneste kriteriet er at utøverne bruker tilnærmet like bukser som de føler seg komfortable i. Det samme gjelder med hansker, koster osv, forklarer Ramsfjell.

- Enkel avgjørelse
Sportssjef Pål Trulsen er enig med forbundspresidenten.

- Disse buksene har ikke noe på et landslag å gjøre, så det var en forholdsvis enkel avgjørelse å ta da vi fikk høre om de nye buksene, sier Trulsen.

Christoffer Svae, primus motor for landslagets buksestunt, stiller seg uforstående til nekten:

- Jentene fikk spille i sine diskobukser for en uke siden, så det er litt rart at de nå plutselig setter ned foten. Kommunikasjonen kunne kanskje vært bedre oss i mellom, men vi valgte å innkalle til pressekonferanse i går siden forbundet aldri gjør det, sier Svae til TV 2 Sporten.

Lattermild Walltin
Forbundsleder i NISO Joachim Walltin, syns hele saken er lettere komisk når TV 2 ringer og spør om en kommentar.

- Så vidt jeg skjønner er curlinglandslaget på jobb når de spiller i VM og OL, så om forbundet reagerer på disse klovnebuksene så er det helt greit. Dette høres ut som en sak partene får ta seg i mellom. Selv om vi er utøvernes organ kan vi ikke ta parti med utøverne i alle saker, sier en lattermild Walltin.