Sprløs, Linn hege (Foto: TV 2)
Sprløs, Linn hege (Foto: TV 2)

«Sporløs»-Linn Hege har ikke fått sett brødrene så mye som hun skulle ønske

Nå håper hun på sommerferie i Sverige for å rette på nettopp det.

Linn Hege har så lenge hun kan huske lett etter de to storebrødrene hun ble fortalt hun hadde da hun var liten.

Lange perioder med leting

Letingen har vært lang og vanskelig.

- Det har vært lange perioder hvor jeg har lett. Men så har jeg ikke funnet noe, og da har jeg lagt det litt bort før jeg har begynt igjen. Og det var derfor jeg meldte meg på, jeg trengte hjelp. For jeg visste jo de var der ute, sier Linn Hege til tv2underholdning.no.

Tåpelig problem

Med hjelp fra Sturla Berg-Johansen og hans Sporløs-team fant Linn Hege sporet som førte til farens kompis. De dro rett til Sunny Beach i Bulgaria og det var der den endelige nøkkelen lå. Farens kompis kjente også Linn Heges brødre. Han kunne fortelle at de hadde tatt morens etternavn og var dermed umulige å finne på navnet Linn Hege hadde brukt.

- Det var litt tåpelig at det kun var det som var problemet. Men jeg var lettet over at det ikke var større problemer, ler Linn Hege.

Og:

- Jeg ble så glad for at jeg endelig møtte noen som kjente pappa og brødrene mine.

Mange spørsmål ved første møte

Dermed gikk turen til Stockholm hvor Linn Heges eldste bror har base.

- Jeg stod og tenkte på mange spørsmål da jeg ventet på Sturla som traff Michael for første gang. Jeg prøvde å koble litt, og tenkte «det må jeg spørre om og det». Men da jeg så dem glemte jeg alt, ler Linn Hege.

Det ble et veldig positivt og hyggelig møte - for dem alle tre.

- De hadde mange spørsmål om meg, hvor jeg bodde og hva jeg hadde gjort i livet. Akkurat som jeg hadde til dem. Også pratet de mye om faren vår, forteller Linn Hege og legger til:

- Det var så koselig at det endelig var noen som kunne svare på spørsmålene mamma ikke har kunnet svare på. Og det var artig å endelig kunne vite at jeg har en familie på farsiden.

Har fått storfamilie

Linn Hege har nemlig ikke bare fått to nye brødre.

- De kunne fortelle at jeg har to onkler og to tanter også. Og syv søskenbarn! Det er så gøy, for på mammas side er det bare en onkel, en tante og ett søskenbarn.

Linn Hege har ikke hatt muligheten til å treffe dem alle sammen. Brødrene har hun god kontakt med på telefon, e-post og internett. Nå håper hun at de snart kan ses igjen.

- Det er vanskelig, det må jo klaffe for alle parter, og alle må være på samme sted for at vi skal kunne treffes, sier Linn Hege om brødrene som har fordelt seg mellom Stockholm og Göteorg.

Håper på sommerferie hos «söta bror»

Hun har forøvrig en plan.

- Jeg håper vi kan få til det til sommeren og da vil jeg ta med mamma og søsteren min.

Linn Hege forteller også at møtet med brødrene har gått over all forventning.

- Det var kjempekoselig å treffe dem. Jeg var jo litt nervøs for hvordan de skulle takle dette. Jeg visste jo ikke hvordan de ville reagere på en helt ny lillesøster som kom inn i familien, smiler Linn Hege.

- Og de har svart på mer enn jeg har lurt på egentlig.

Bekrefter morens opplysninger

Og det er en av tingene Linn Hege har satt aller mest pris på.

- En ting er hvordan mamma har forklart ham, en annen ting er hvordan søskene mine gjør det. Og at de kan bekrefte det mamma har sagt. For eksempel da de sa jeg lignet på ham, det er så rart å høre det fra noen som kjente ham så godt.

Les hvordan det har gått med alle «Sporløs»-deltakerne her.