Sven Göran Eriksson (Foto: ANDREW YATES/AFP)
Sven Göran Eriksson (Foto: ANDREW YATES/AFP)

Sjekk Svennis superlønn i Elfenbenkysten

Kan tjene 220.000 kroner - per dag!

Sven-Göran Eriksson tjener rått på å trene Didier Drogba, Salomon Kalou, Emmanuel Eboue, Kolo Toure og de andre stjernene på Elfenbenkysten under sommerens VM-sluttspill i Sør-Afrika.

Svensken kan tjene rundt 20 millioner kroner for å trene Elfenbenkysten i tre måneder, melder The Sun.

I et land hvor gjennomsnittsinntekten for befolkningen ligger på rundt 28 kroner dagen, har Svennis sjansen til å motta himmelske 220.000 for en dags arbeid.

- Mr. Eriksson er en svært god taktiker og manager. Oppgaven hans i VM blir å ta oss til VM-finalen, sier fotballforbundet i Elfenbenkysten på sine hjemmesider.

Får egen leilighet
Svensken har sikret seg en grunnlønn på 2,7 millioner kroner og en samlet lønnsavtale verdt 17 millioner kroner i bonuser. Totalt kan dermed lønnen komme opp i 20 millioner kroner - for tre måneders arbeid!

Elfenbenkystens fotballforbund har også godtatt Svennis krav om et eget kredittkort hvor forbundet betaler regningen. Han vil i første omgang bruke kredittkortet på å betale reiser i forkant av mesterskapet.

Eriksson har også fått gjennom kravet om at fotballforbundet betaler leieutgiftene for en egen luksusleilighet i London som Svennis vil bruke som «base» i forberedelsene til VM.

62-åringen vil ha sin base i London for å følge Premier League-stjerner som Didier Drogba frem mot VM.

Elfenbenkysten ligger som nummer 22 på FIFA-rankingen, men vil få det tøft med å komme seg videre fra gruppespillet i VM. Nasjonen ligger i dødens gruppe sammen med Brasil, Portugal og Nord-Korea.

Kan smile hele veien til banken
Eriksson har tjent gode penger på sine managerjobber de siste årene. Han tjente rundt 55 millioner kroner i året da han var landslagssjef for England fra 2001 til 2006.

I etterkant har han vært manager i Manchester City, landslagssjef i Mexico og sportsdirektør i Notts County. I gjennomsnitt skal han ha tjent 16 millioner kroner i året på de tre ulike jobbene.