Per Ciljan Skjelbred (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)
Per Ciljan Skjelbred (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)

- Ullevaal blir bra en gang i mai

Vålerenga må trolig spille tre-fire kamper til på humpete nasjonalarena.

Administrerende direktør på Ullevaal Stadion, Jack Hemmestad, måtte som øverste ansvarlig tåle mye kritikk for tilstanden til Ullevaal-matten etter oppgjøret mellom Vålerenga og Rosenborg.

- Trist, sa Martin Andresen

- En skam, uttalte TV2-kommentator Morten Langli.

- Man er naiv hvis man ikke tar hensyn til forholdene. Alle vet at dette ikke er måten verken vi eller Rosenborg ønsker å spille, uttalte Erik Hamren.

- Jeg blir lei meg når det kommer slike reaksjoner. Samtidig er vi de første til å innrømme at matten ikke er slik vi ønsker at den skal være, sier Jack Hemmestad.

Dyr matte
I november ble en ny Ullevaal-matte verdt seks millioner kroner lagt på plass.

Fire måneder senere må inspektører og banemannskap erkjenne at rundt 20 prosent av gresset er dødt – og må skiftes ut.

- Ganske kjapt etter påske kommer nytt gress på plass. Men vi trenger april for å få skikkelig orden på matten, og først en gang i mai vil banen være skikelig bra, sier Hemmestad.

Jeg hører at noen henviser til banene i Bergen og på Sørlandet. Men det blir helt feil. De klimatiske forholdene er helt forskjellige, fortsetter Hemmestad.

- Misunnelig på kuntsgressbanene
Nasjonalarenas sammenbrudd gir kuntgress-debatten ny fart. NFF skal i løpet av 2011 bestemme hvorvidt gressdekket på Ullevaal skal skiftes ut med kunstgress eller ikke.

- Jeg skal innrømme at jeg blir litt misunnelig når jeg ser de perfekte kunstgress-mattene nå i mai. Men samtidig vet jeg at Ullevaal kommer til å bli tipp-topp, avslutter Hemmestad.