Gustavino (Foto: TV 2/)
Gustavino (Foto: TV 2/)

Guastavino sørget for årets første Brann-seier

Snudde kampen mot Sandefjord.

Brann - Sandefjord 3-2:

Brann Stadion/Bergen (TV 2 Sporten): Brann så ut til å gå på nok en Tippeliga-smell, men snudde kampen på overtid og vant 3-2 over Sandefjord mandag kveld.

Vi fulgte kampen minutt for minutt i vårt livesenter

Diego Guastavino ble den store helten i Bergen med sine to scoringer i løpet av kampens ti siste minutter.

TV 2 Play: Se intervju med Diego Guastavino
TV 2 Play: Se intervju med Steinar Nilsen

- Veldig viktig for oss
Etter kampslutt gliste spissen fra Uruguay meget bredt.

- Dette var veldig viktig for oss, ettersom vi trengte tre poeng. Men det var en vanskelig kamp, sier Guastavino til TV 2 Sporten.

Og utdyper:

- Banen var vanskelig for meg å spille på og kampen var i tillegg veldig fysisk. Men to mål på ti minutter er likevel ganske bra.

Innbytteren entret den sørpete gressmatta i det 81. minutt, på stillingen 1-2 til Sandefjord, og brukte bare snaue tre minutter på å markere seg.

Etter mye klabb og babb i feltet etter en corner, dro Guastavino til fra vel sju meters hold og utlignet for rødtrøyene.

Samme mann var frempå igjen to minutter på overtid - nok en gang etter en corner - og kriget inn 3-2-scoringen som sikret sesongens tre første Brann-poeng.

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Kan du skape et vinnerlag? Spill Tippeliga-manager nå!

- Viste en utrolig moral
Brann-trener Steinar Nilsen var også en lettet mann etter kampen, men ville ikke være med på at det hadde vært krise i hansabyen hvis det hadde endt med 1-2-tap.

- Forskjellen hadde vel vært at dere hadde spekulert i om jeg skulle få sparken. Rundt denne klubben er det trøkk uansett, og det setter vi pris på, sier han til TV 2 Sporten.

Om selve kampen hadde nordlendingen følgende dom:

- Vi fortjente seieren og viste en utrolig moral. Det tror jeg pblikum også så. Neste kamp er det over 15 000 her igjen, sier Nilsen.

Mjelde scoret årets første
Etter flere store sjanser gjennom hele 1. omgang, var det Erik Mjelde som endelig fikk full uttelling og satte inn 1-0 for Brann åtte minutter ut i 2. omgang.

Den tidligere Sandefjord-spilleren headet inn et frispark fra Petter Vaagan Moen, og sørget dermed for årets første Brann-mål.

Jubelen i Bergen stilnet imidlertid bare tre minutter etterpå da Victor Demba Bindia utlignet for gjestene.

Så sjokkerte Sandefjord ytterligere etter 62 minutters spill: Rune Ertsås utnyttet en glipp i Brann-forsvaret og banket inn 2-1-ledelse.

PS! Det var 12 102 fremmøtte på Brann Stadion. Det er første gang på fire år at det er under 15 000 tilskuere på en seriekamp i Bergen.