freemanstraffe
freemanstraffe
h9olm (Foto: TV 2/)
h9olm (Foto: TV 2/)
christian bolanos (Foto: TV 2/)
christian bolanos (Foto: TV 2/)
SLAKTER RBK SUPPORTERNE: Kjell Jonevret har stor respekt for det Rosenborg gjør på banen, men utenfor banen er det mye å gå på ifølge Molde treneren.  (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
SLAKTER RBK SUPPORTERNE: Kjell Jonevret har stor respekt for det Rosenborg gjør på banen, men utenfor banen er det mye å gå på ifølge Molde treneren. (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

Her blir Molde snytt for straffe

Se situasjonen som kunne gitt Molde tre poeng på Sør Arena.

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell I Terminliste I Statistikk

Start - Molde 1-1 (1-0)
1-0 Christian Bolanos (7. min)
1-1 Thomas Holm (59. min)
Tilskuere: 7 853

Kampreferat i vårt livesenter

Sør Arena/Bergen (TV 2 Sporten): Molde hadde ikke spilt uavgjort på 13 kamper før oppgjøret mot Start, men måtte nøye seg med ett poeng i Kristiansand.

Seks år siden sist
Bortelaget var bedre enn vertene i det meste, men kom aldri til de helt store sjansene. Dermed ble Thomas Holms suser etter 58 minutter av kampen beholdningen for Kjell Jonevrets menn, etter at en uheldig inngripen av Molde-stopper Vegard Forren ga Christian Bolaños og Start ledermålet i første omgang.

Holms fulltreffer var faktisk hans første scoring på seks år. Forrige Tippeliga-mål kom da hans tidligere klubb Vålerenga banket Fredrikstad 3-0 i august 2004.

29-åringen står med totalt tre mål på 132 kamper etter dagens nettkjenning.

Kunne blitt utvist
Det som kan vise seg å bli kampens store diskusjonstema i ettertid oppstod etter 33 minutter. Hunter Freeman var tilsynelatende på ball da han taklet Pape Paté Diouf inne i boksen, men reprisene viste at Start var heldige som slapp unna straffespark og mulig utvisning.

Se hendelsen i videovinduet øverst!

En fornøyd Start-trener Knut Tørum konstaterte at Start fortjente det ene poenget etter kampslutt, men trenerkollega Kjell Jonevret var ikke av samme oppfatning.

- Vi burde hatt tre. Jeg synes vi dominerer denne kampen hele tiden. Vi kommer under 0-1 etter sju minutter, men jeg er veldig stolt over hvordan guttene kommer tilbake. Vi skaper klart flest sjanser. 1-1 er ok når vi kommer under, men jeg synes vi skulle vunnet også på 1-1, sier Jonevret til NRK.

Fjorårets Tippeliga-toer Molde står dermed uten seier på tre kamper og med ett fattig poeng etter dagens kamp, mens Start er ubeseiret og ligger på andreplass foran søndagens hovedrunde.

Fra kampen:

* Skår i gleden over utlikningsmålet for Kjell Jonevret og Molde: Pape Paté Diouf hinket av banen med noe som liknet en alvorlig kneskade like før scoringen.

59 minutter: 1-1. Molde slår tilbake ved Thomas Holm! Midtbanespilleren klinker til på volley fra 15 meter. Se fulltreffet her:

403144

Pause: - Jeg er kjempefornøyd med første omgang. Jeg synes vi spiller kjempebra - det er vi som kjører kampen. Vi slipper til Geir Ludvig Fevang én gang og de scorer, men ellers er vi best. Det er bare målene som mangler, sier Molde-trener Kjell Jonevret til NRK i pausen.

34 minutter: Hunter Freeman takler Pape Paté Diouf inne i 16-meteren - tilsynelatende rent, men reprisene viser at amerikaneren ikke er borti ballen. Se situasjonen øverst!

7 minutter: Vegard Forren ødelegger for keeper Ben Amos på et innlegg og gir Christian Bolaños muligheten til å score fra én meter. Se målet under:

403125