Gary Cahill (Foto: Tim Hales/AP)
Gary Cahill (Foto: Tim Hales/AP)

Blodpropp kunne drept Premier League-stjerne

En tilfeldig tur innom klubblegen kan ha reddet Gary Cahills liv.

Følg Bolton - Man. United minutt for minutt i vårt livesenter lørdag fra kl. 18.30.

6. februar forberedte Gary Cahill seg til å spille Boltons kamp mot Fulham, men en gnagende tanke i bakhodet kan ha reddet livet til Bolton-stopperen.

- Jeg merket torsdagskvelden at armen min var litt oppsvulmet, men det var ikke noe ubehag eller andre symptomer, så jeg tenkte ikke noe særlig på det, sier Cahill til Daily Mail.

Ble kjørt rett på sykehuset
Bolton-stopperen trente også som normalt dagen etter, og alt virket fint.

- Men det må ha vært en bekymring i bakhodet, for lørdag morgen ringte jeg legen og spurte om jeg kunne treffe ham før kampen. Jeg var i klubbdressen, og klar til å skifte etter noen beroligende ord, men i stedet tok han én titt på det og sa «sorry Gary, du spiller ikke i dag», forteller Cahill.

- Han var forsiktig for å ikke alarmere meg, og kalte det en tilstopping i armen heller enn en blodpropp, men han insisterte likevel på at fysioen skulle kjøre med rett til Alexandra-syhehuset i Manchester. Det var da alarmklokkene begynte å ringe, sier Cahill.

Sjelden defekt
Men selv om legen sa det på en pen måte, så var diagnosen hele veien blodpropp. Og selv om det var riktig nok, så ble det også oppdaget en meget sjelden defekt som også kunne ha truet Cahills liv.

Etter en rekke tester og kirurgiske prosedyrer endte det med at Cahill måtte fjerne et ribbein på en klinikk i Exeter sju dager etter at han ble innlagt.

Fra klubbhold het det hele tiden at det var en blodpropp som kunne holde Cahill ute i opptil seks måneder, noe som kom til å knuse Cahills drøm om å spille VM-fotball for England i sommer.

- Livstruende
Realiteten var imidlertid mye verre. Blodproppen var forårsaket av at hans øverste ribbein og kragebeinet var satt så tett at de arteriene ble skvist.

Derfor kunne det endte katastrofalt dersom Cahill hadde droppet legebesøket før Fulham-kampen.

- Det minste smellen kunne sendt blodproppen mot hjernen, lungene eller hjertet. Potensielt kunne det vært livstruende, så alvorlig kunne det vært. Jeg kunne ha vært i kjempetrøbbel, sier Cahill.

Når vennene mine drar på kinarestaurant bestiller de hele tidebn spareribs og sender meg bilder

- VM er et mål
Mandag spilte Cahill 90 minutter for Bolton-reservene, og mot Manchester United lørdag er han aktuell for en plass i startelleveren, og VM-drømmen lever igjen.

- VM er et mål for meg nå. Jeg la igjen ribbeinet på sykehuset, fordi det ligger bak meg nå. Jeg ser fremover, og etter å ha vært inkludert i de siste par troppene betyr det å få spilletid i England-drakten, sier Cahill.

GRUNN TIL Å SMILE: VM-drømmen lå i grus for Gary Cahill, men nå lever den igjen for den solide Bolton-stopperen. (Foto: ANDREW YATES/AFP)
GRUNN TIL Å SMILE: VM-drømmen lå i grus for Gary Cahill, men nå lever den igjen for den solide Bolton-stopperen. (Foto: ANDREW YATES/AFP)

Spareribshumor
At han har et ribbein mindre får han imidlertid høre.

- Litt erting har vært uunngåelig. Når vennene mine drar på kinarestaurant bestiller de hele tidebn spareribs og sender meg bilder fra mobiltelefonene sine, men jeg kan ikke klage, jeg gjorde noen lignende selv, sier Cahill.

- Jeg husker da jeg våknet til etter operasjonen og det første jeg så var ribbeinet. Jeg tenkte noen køddet med meg, men det var faktisk det kirurgen hadde fjernet. Så jeg tok et mobilbilde av det og sendte det til faren min, sammen med en tekst som sa «har du noen barbecue-saus til dette?»