Gianfranco Zola (Foto: IAN KINGTON/AFP)
Gianfranco Zola (Foto: IAN KINGTON/AFP)

Zola tror eierens spillerslakt kan skade West Ham

Medeier David Sullivan kalte spillerne patetiske i åpent brev.

Følg West Ham - Stoke minutt for minutt i vårt livesenter lørdag kl. 16.00.

Med sju Premier League-kamper igjen og med nedrykksspøkelset hengende over seg skal West Ham forsøke å sikre tre livsviktige poeng hjemme mot Stoke lørdag.

TV 2 Play: Lassevis med fete fotballvideoer

Oppladningen har imidlertid vært forferdelig. Tirsdag tapte de 1-3 hjemme mot Wolves, som dermed har West Ham fire poeng opp til Wolves og Wigan på 15.- og 16. plass.

Dermed ligger det for øyeblikket an til å bli en kamp mellom Hull, Burnley og West Ham om 17. plassen som West Ham for øyeblikket har, tre poeng foran nedrykksrivalene (Hull har én kamp mindre spilt).

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Eier kalte spillernes innsats patetisk
Klubbmedeier hevder at Gianfranco Zola ikke vil bli sparket selv om det skulle bli tap mot Stoke, mens hans partner i ledelsen har skapt negative overskrifter.

David Sullivan (Foto: IAN KINGTON/AFP)
David Sullivan (Foto: IAN KINGTON/AFP)

David Sullivan skrev nemlig et åpent brev til fansen etter tapet mot Wolves, der han blant annet kalte spillernes forestilling mot ulvene for patetisk.

- Med de enestående spillerne vi har, så kan og må vi som lag gjøre det bedre. Jeg ber om unnskyldning til alle supportere for den patetiske forestillingen tirsdag kveld, men jeg venter en stor forbedring ettersom vi har så mye individuelt talt, skrev Sullivan.

Les hele brevet hos The Times (på engelsk, ekstern lenke)

Zola tror utbrudde kan skape mer skade
Manager Gianfranco Zola tror imidlertid Sullivans sterke ordbruk kan gjøre vondt verre for West Ham.

- Eieren har rett til sin egen mening, og til å ytre den ettersom han er eieren. Men når du bruker ord så må du være veldig forsiktig hele tiden, fordi noen ganger kan ord være veldig, veldig smertefulle og de kan skape mer skade enn du kan forestille deg, og jeg tror det kan være tilfelle, sier Zola.

Men italieneren har ikke tenkt å komme med noen vendetta mot Sullivan.

- Jeg kommer ikke til å ta igjen. Jeg vil ikke svare på det, for det fortjener ikke det. Det jeg skal gjøre er å holde fokus på det som er jobben min, for jeg bryr meg om den. Jeg har ansvar for jobben jeg har, og jeg skal snu det til noe positivt for meg og spillerne, sier Zola.

- Vi er et godt lag
Sullivan hevdet også at ingen burde lure seg selv til å tro at West Ham er et godt lag. Zola er ikke enig med klubbeieren der heller.

- Ja, jeg mener vi er et godt lag. Vi går gjennom en vanskelig periode, og betingelsen hjalp ikke, men vi må sørge for at vi viser alle at vi er et godt lag. I morgen er en god mulighet, og vi skal gjøre vårt beste. Vi er ikke fornøyd med situasjonen, vi er ikke fornøyd med plasseringen vi har, men jeg kan forsikre dere om at vi jobber hardt, alle sammen - og vi bryr oss. Selv under vanskelige forhold prøver vi å finne fokus for å gjøre en god jobb for denne klubben, sier Zola.

- Begynner det å irritere deg at eieren er så raske med å lufte sine meninger offentlig?

- De er eierne, det har de rett til. Men det handler om ansvar. Ord kan være veldig smertefulle og påføre stor skade. Dette er en veldig, veldig viktig kamp som vi må vinne. Det vet vi, og alle i klubben er fokusert på å vinne den kampen, og den må vi vinne som et lag i morgen. Det er det viktigste vi kan gjøre nå, og ærlig talt så ønsker alle å gi 200 prosent i morgen, men vi må gi det på riktig måte, sier italieneren.

Føler han har noe å bidra med
Og Zola har ingen planer om å trekke seg. Den hardt pressede manageren føler han har noe å bidra med i West Ham fremdeles.

- Inntil jeg ser at jeg ikke kan gjøre noe godt for denne klubben, så vil jeg ikke forlate klubben. Det har skjedd mye i det siste, men hvorfor skulle det om jeg har noe å bidra med?

- Vil du være her neste sesong?

- Jeg vet ikke, du stiller meg et spørsmål jeg ikke kan svare på nå. Jeg er en person som liker å se på nåtiden fremfor fremtiden. Om jeg gjør det godt nå, kan gode ting skje i fremtiden. Men jeg må ha fokus på nåtiden, det er viktig, sier Zola.