Tippeligamanager (Foto: Scanpix/TV 2)
Tippeligamanager (Foto: Scanpix/TV 2)

Ordkrigen er i gang

Frode Olsen og Davy Wathne er havnet i verbalt slagsmål før helgens Tippeliga-runde.

Tippeligamanager 2010: Logg inn | Opprett TV 2-bruker (frist for 1. runde: 16.00)

Hvem har mest peiling på norsk fotball: Frode Olsen eller Davy Wathne?

Med mindre enn 24 timer igjen før første tellende runde i årets Tippeligamanager, har TV 2-duoen allerede minelagt på tvers og surret piggtråd rundt hver sin skyttergrav.

- En ting er å være god i treningskampene. Vi som har levd et langt liv med konkurranse vet nøyaktig når vi skal sette inn kreftene. Det skjer først nå. Det kreves helt andre kvaliteter under press, sier Frode Olsen - og sikter til at rekkekamerat Wathne var best blant samtlige 24 877 påmeldte managere - etter spillets to testrunder.

Fortsatt ikke med på leken? Her oppretter du din egen drømme-ellever | Sjekk Ekspertligaen

- Hvis Frode Olsen tror at de to første Tippeliga-rundene har vært treningskamper, synes jeg han skal skifte jobb. Hva med å overta ansvaret for innkreving av overdagspenger på Jæren folkebibliotek? kontrer Wathne når han blir konfrontert med kollegaens utspill.

- Brann slår tilbake, Davy
Olsen avfeier svaret kontant. Den gamle keeperveteranen mener Wathne skyter seg selv i foten ved å satse på Sandefjord-trener Patrick Walker og AaFK-keeper Anders Lindegaard til helgen.

- Davy bør forutse at Brann kommer til å ta revansje mot Sandefjord i Bergen. Trenervalget til Davy er dermed uforståelig i denne runden. Keeper Lindegaard har ikke sluppet inn mål så langt denne sesongen. En gang blir den første. Det kommer til å skje mot Stabæk. Davy kan ikke regne med poeng her. Viking sliter alltid mot Godset i Drammen og det er nesten ubegripelig at Davy med sin erfaring ikke har med noen spillere fra Tromsø, slår Olsen fast.

Og får tilbake med samme mynt.

- Hele Frode Olsens liv bærer preg av at han ikke har klart å planlegge mer enn en dag og en serierunde i slengen. Hvor mange spillere er det den tidligere reservelagskeeperen til Sevilla tror han kan bytte fra runde til runde? Har han i det hele tatt sjekket terminlisten? Vet siddisen hvem Brann møter i neste runde og hvordan det er gått med Molde – Brann i cup og serie de siste årene?

- Av med sveisebrillene!
Og fortsetter:

- Frode Olsen flyr rundt med sveisebriller og hodet i sanden – det stemmer helt perfekt med mitt inntrykk av mannen som var oftere i avisspaltene enn ute i feltet da han var Tippeliga-keeper. Du kan selvsagt ha med en og annen spiller eller trener fra Tromsø og Brann, men du kan ikke basere deg på FLERE nøkkelskikkelser fra begge disse klubbene samtidig. Ikke hvis du vil vinne noe!

Før han avslutter med følgende kraftsalve:

- Sjekk terminlisten, Frode! Hvem skal Tromsø opp mot neste gang? Stabæk på det NRK-sporten kaller ”en nedlagt flyplass et stykke vest for Oslo”. Og nå skjerpes reglene slik at mulighetene for utskiftninger fra runde til runde reguleres. Vi snakkes annen påskedag, Frode! Og vi snakkes i november.

Opprett ditt lag
Tallenes endelige tale er klar etter mandagskampen mellom Brann og Sandefjord i Bergen.

For ordens skyld. Her er denne helgens førsteellevere signert de to ekspertene:

Frode Olsen (4-3-3): H. Opdal - J. Arnefjord, T. Hansén, S. Pedersen, S. Hagen - RY. Jensen, T. Knarvik, J. Andersson - P. Kovacs, A. Ujah, A. Sundgot

Trener: Per Mathias Høgmo

Davy Wathne (4-3-3): A. Lindegaard, S. Hagen, D. Arnefjord, B. Steenslid, I. Sigurdsson - S. Brenne, P. Farnerud, NE. Igiebor - P. Kovacs, A. Ujah, R. Prica.

Trener: Patrick Walker

Her kan du registrere deg som bruker av TV 2s tjenester - dersom du ikke er det allerede

Spørsmål, forslag, kommentarer? Send e-post til sport-service@tv2.no

Opprett ditt lag her!

Bengt Eriksen og Øyvind Alsaker (Foto: Scanpix/TV
  2)
Bengt Eriksen og Øyvind Alsaker (Foto: Scanpix/TV 2)