Gorm KallestadSCANPIX (Foto: Gorm Kallestad)
Gorm KallestadSCANPIX (Foto: Gorm Kallestad)

Spill for hele påska

Påsken er den store spillferien og vi gir deg tipsene til hvilke spill som kan redde freden på din ferietur.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.


Nordmenn blir bare mer og mer spilleglade når det kommer til brettspill. Og mens julen er en tid hvor spillene blir gitt bort, er påsken tiden vi gjerne investerer i nytt til oss selv.

- Selv om vi er tro mot de gamle klassikerne, ser det ut som vi begynner å få øynene mer opp for de nye titlene også. Moderne spill har gjerne litt andre grep, og det har folk sansen for, forklarer Remo Rehder i brettspillguiden.no. Han har hjulpet TV 2 hjelper deg med å finne tre spilltitler som vil gjøre både hytte eller hjemmepåsken festligere.

Se også: Test av TV-spill

Se også: Test av jakker til påskeferien. God kvalitet, men store prisforskjeller.

Se også: Slik koker du det perfekte egget

Bezzerwizzer

(Bergsala-Enigma Distribution)

Pris: 698,-

Bezzerwizzer
Bezzerwizzer

Kunnskapsspill på en helt ny måte! Her er det masser med spørsmål, 20 kategorier og muligheter for å spille taktisk underveis med hjelp av Bezzerwizzer og Swap brikkene. Det mest gjennomarbeidede og nyskapende quizet vi har sett siden Trivial Pursuit ble lansert. Et ”must” for alle med sans for quiz. Normalutgaven er beregnet på voksne, men det finnes også en familieutgave.

Les mer om spillet og testen her.

Ubongo Extreme

(Vennerød Forlag)

Pris: 498,-

8158-Ubongo-Extreme-I
8158-Ubongo-Extreme-I

En ny variant av Årets Familiespill fra 2008, med annerledes utformede brikker som oppgavene litt mer vriene. Målet er å løse en pusleoppgave under tidspress, for å samle inn edelstener. Løser en oppgaven får en edelstener som til slutt avgjør vinneren. Spillet kommer med to vanskelighetsgrader og lar du barna spille den ”enkle” med tre brikker og du selv med fire, så skal du se du får konkurranse. Ikke egnet for små barn, men fra 8+.

Les mer om spillet og testen her.

Splash attack

(Tantrix Norge)

Pris: 230,-

GIGAMIC-SPPLASH-BOX2009
GIGAMIC-SPPLASH-BOX2009

Et skikkelig flott og artig barnespill hvor reaksjonsevnen og øye-hånd koordinasjonen blir satt på prøve. Det er 3 fisk med forskjellige symboler i tre forskjellige farger, og i hver tur kaster en spiller to terninger som angir hvilken en fisk med farge og symbol.

Den som får tak i den riktige fisken legger den foran seg. Om akkurat denne kombinasjonen dukker opp på nytt på terningene må spillerne få tak i pirajaen. Klarer spilleren som har fiske det, snus den og er sikret for spilleren. Får en annen spiller tak i pirajaen så må spilleren legge fisken ut på bordet igjen. Den som har fles fisk når det ikke er flere igjen har vunnet. Passer godt fra 5 år, og kan spilles av barn alene etter er par runder.

Les mer om spillet og testen her.

Se TV 2 hjelper deg hver torsdag kl. 20.30.