Gonzalo Higuaín og Cristiano Ronaldo (Foto: PIERRE PHILIPPE MARCOU/AFP)
Gonzalo Higuaín og Cristiano Ronaldo (Foto: PIERRE PHILIPPE MARCOU/AFP)
Real Madrids Cristiano Ronaldo (Foto: JUAN MEDINA/REUTERS)
Real Madrids Cristiano Ronaldo (Foto: JUAN MEDINA/REUTERS)

Superduoen sikret Real-seier

Cristiano Ronaldo og Gonzalo Higuaín scoret to mål hver da byrival Getafe fikk bank.

Getafe - Real Madrid 2-4

Real Madrids avslutning på torsdagens kamp var ikke spesielt god, men det gjorde ingenting. Kampen mot byrivalen var nemlig avgjort allerede etter 23 minutter.

Les også: Forlán og Agüero senket Athletic

Da hadde Cristiano Ronaldo og Gonzalo Higuaín (2) sørget for 3-0-ledelse, og da Cristiano Ronaldo satte inn sitt andre for dagen var det ingen tvil - selv om Getafe reduserte ved Daniel Parejo etter en tabbe av Iker Casillas bare minuttet senere.

Pedro León reduserte til 2-4 ti minutter før slutt, men Getafe hadde aldri noen mulighet til å hindre Real Madrid i ta tilbake tabelltoppen i La Liga.

La Liga i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Toppscorer

Gonzalo Higuaín er nå oppe i 22 mål på 22 kamper i La Liga, mens Cristiano Ronaldo står med 17 mål på 19 kamper.

Real Madrid topper nå La Liga á poeng, men med bedre målforskjell enn Barcelona. I realiteten er det imidlertid Barca som topper, ettersom det innbyrdes oppgjør som teller ved sesongslutt.

Barcelona vant 1-0 i årets første El Clásico på Camp Nou, men Real Madrid har garantert planer om å sørge for at det er de som topper på innbyrdes oppgjør når tilsvarende kamp spilles på Santiago Bernabéu 11. april.

Ronaldo-perle
Cristiano Ronaldo åpnet ballet mot Getafe etter 13 minutter, da han hamret et frispark i mål fra drøye 16 meter.

Portugiseren tok bare to skritts fart, før han hardt og velplassert skrudde ballen i krysset i keeperhjørnet, der en sjanseløs Óscar Ustari i Getafe-målet måtte se ballen passere.

Higuaín-dobbel på tre minutter
Etter 20 minutter slo Real Madrid til igjen, da Rafael van der Vaart fant Gonzalo Higuaín inne i boksen.

Fra skrått hold satte argentineren sikkert i mål bak landsmannen Ustari.

Og bare tre minutter senere var han frempå igjen. Fernando Gago spilte fri Higuaín med en fantastisk gjennombruddspasning, og den lynraske måltyven rundet keeper og satte ballen i det tomme buret.

Ronaldo lekte seg
Etter 37 minutter smalt det igjen. Cristiano Ronaldo dro seg inn i 16-meteren fra høyrekanten, og ga Getafe-forsvarer Pedro Mario en leksjon i hvorfor det ikke lønner seg å ikke presse Ronaldo hardt.

Ronaldo tok overstegsfinte på overstegsfinte, før han dro seg ned mot dødlinja. Fra kort skrått hold smalt han til, og det knallharde skuddet smalt i kassa.

Det kan imidlertid stilles spørsmålstegn ved om Ustari ikke burde tatt skuddet, siden det gikk rett på ham og kom fra skrå vinkel, uten at noen skal ta æren fra Cristiano Ronaldo av den grunn. Portugiserens prestasjon var av ypperste merke.

Casillas-tabbe
Getafe svarte imidlertid rask, med god hjelp fra Real Madrid-keeper Iker Casillas.

HER GÅR DET GALT: Iker Casillas takles av Daniel Parejo, som like etterpå reduserer for Getafe. (Foto: JAVIER SORIANO/AFP)
HER GÅR DET GALT: Iker Casillas takles av Daniel Parejo, som like etterpå reduserer for Getafe. (Foto: JAVIER SORIANO/AFP)

Real Madrid-keeperen slo et innlegg utenfor 16-meteren, og jaget selv etter ballen til tross for at eget felt var godt befolket med spillere rushet han ut. Først på ballen var imidlertid Daniel Parejo.

Han vant ballen med en knallhard, men ren, takling. Casillas ble imidlertid liggende å vri seg i smerte, men Getafe-spillerne fortsatte spille.

Pedro León plukket opp ballen etter Parejos takling, før han ga den tilbake til Parejo, som hamret ballen i det tomme målet, mens Casillas raste mot Getafe-spillerne.

Men Real Madrid-keeperen må nok legge skylden på seg selv, ettersom det var hans egen dårlige inngripen som ble straffet. Etter første omgang var det imidlertid lite som tydet på at Getafes reduseringsmål kom til å bli skjebnesvangert for Real Madrid.

León reduserte
Etter 80 minutter ble det imidlertid en ørliten spenning igjen, da Pedro León reduserte til 2-4.

Ett skudd fra innbytter Fabio Celestini smalt i en Real Madrid-forsvarer, og havnet rett i beina på León, som enkelt satte ballen i mål alene med Iker Casillas.

Men om det var noen Getafe som fikk et lite håp så svant det fort. Et par småsjanser fikk hjemmelaget mot slutten, men Real Madrids tre poeng var aldri truet.