hamreneggen
hamreneggen

Mini tror Eggen vil videreutvikle Hamrén-stilen

Rosenborg-legenden tror ikke tre forskjellige trenere på et halvår vil skape problemer.

Erik Hamrén har tatt Rosenborg til nye høyder. Nå ber spillerne om at svenskens ideer ikke forsvinner ut porten sammen med hovedpersonen.

- Uansett hvem som kommer hit vil man finne det lurt i å bygge på det som er bra fra det som har vært. Store forandringer er det sikkert ikke lurt å gjøre, sier Fredrik Winsnes til TV 2 Sporten, og får støtte fra Per Ciljan Skjelbreid.

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

- Det er veldig viktig at treneren som tar over kjører på det samme, sier Skjelbreid.

Tror Eggen vil videreutvikle Hamrén-stilen
TV 2 Sportens fotballekspert Mini serverer imidlertid noe beroligende dersom det er fans eller spillere som sliter med tynnslitte nerver.

Han tror ikke en løsning med Nils Arne Eggen som vikatrener vil medføre store endringer.

- Jeg tror ikke det kommer til å bli et formasjonsbytte, og det er viktig at folk lærer forskjellen på formasjon og stil. Jeg tror Nils Arne er inneforstått med at klubben er tilpasset en 4-2-3-1-formasjon, sier Mini, og fortsetter:

- I stilen er Hamrén mer ballbesittende, og tillater flere pasninger bakover på tvers, mens Nils Arne ønsker å være mer aggressiv fremover. Men det er en videreutvikling av fotballen Hamrén står for. Rosenborg er gode på små områder, det har de trent mye på. Jeg mener kanskje vi savner det raske spillet fremover i forhold til i dag. Det vil jo Hamrén også utvikle, og Nils Arne er blant de beste på det, sier Mini.

- Ikke så ulike at det blir himmel og helvete
Han ser ingen problemer med at Hamrén ersattes av Eggen, som igjen erstattes av Jönsson.

- Skal vi tro alt som sies, at Jönsson er på trappen og ikke plutselig havner en annen plass, så tror jeg han passer fint til å ta over etter Nils Arne. Han liker at ballen går fort fra forsvaret til midtbanen, og at den havner fort i bakrom, sier han.

Derfor tror Rosenborg på en glidende overgang mellom de tre trenerne.

- Jeg tror ikke spillerne blir forvirret eller at det blir masse rot. Jeg tror de tre trenerne er litt ulike, men ikke så ulike at det blir himmel og helvete, sier Mini.