Lurt_av_Karlsen
Lurt_av_Karlsen

- Jeg måtte bare komme meg unna

«Lurt»-skuespiller Rolluf Dunsæd var livredd for at han hadde avslørt seg da han skulle lure Jannecke Øines.

Sammen med Ingvild Haugstad og Ole Petter Tharaldsen utgjør Rolluf Dunsæd den faste skuespillertrioen som lurer Norges kjendiser.

Rolig ytre, kaotisk indre

På skjermen har de tre steinansikter, men Rolluf forteller at til tross for et rolig ytre er det fullt kaos på innsiden.

- Det er virkelig en nervepirrende opplevelse, sier han om innspillingene.

- Nervene er i høyspenn, og man er jo redd for å være den som blåser alt, legger han til.

Bra at man er nervøs

«Lurt av Karlsen»-skuespilleren mener likevel at det er bra at man er nervøs.

- Det gjør jo at man blir veldig konsentrert. Det er jo en hårfin balanse; man kan ikke overspille, samtidig må det ikke bli stivt og lite underholdene.

Dette er forøvrig ikke første gang Rolluf lurer folk på TV.

- Jeg var med i «Make my day» for mange år siden, der lurte vi folk en hel dag. Da kom det på en måte til et «point of no return», du kunne nesten gjøre hva du ville, de aksepterte alt.

Surret med vinanbefaling

Til tross for nøye planlegging og mange forberedelser dukket det opp småsituasjoner hvor Rolluf ble nervøs for at han hadde blitt gjennomskuet. En av de situasjonene dukket opp da Jannecke Øines skulle lures på restauranten Bølgen & Moi.

- Innledningsvis skulle jeg bare være servitør. Jannecke spurte meg på et stadie om jeg kunne anbefale vin for dem. Da måtte jeg kikke veldig ned i menyen og lese av noe der. Jeg sa til og med at en rødvin kunne funke, da så hun veldig rart på meg. Det var nervepirrende, jeg kunne vært litt mer forberedt der, ler Rolluf.

Måtte komme seg unna - kjapt

Han visste forøvrig hva han måtte gjøre.

- Jeg måtte bare komme meg unna, så utfordringen er å finne en kjapp unnamanøvrering. Også gjelder det jo å ha pokerfjes, akkurat det er medfødt for min del. Jeg hadde lovet meg selv og ikke la meg vippe av pinnen - uansett.

Flykter kjendisene?

Hele innspillingsperioden ser Rolluf tilbake på som «ekstremt morsomt».

- Jeg har fått jobbe med flinke og modige folk. Alle rundt og i crewet har vært små biter i et puslespill. Uten dem hadde jeg ikke klart å gjøre den jobben jeg har gjort. Og alt var gøy!

Rolluf beskriver seg selv om en nykommer i bransjen. Noe TV og kortfilmer har det blitt, men han har stort sett jobbet i byggebransjen. Nå blir han oftere og oftere gjenkjent på gaten, men har fortsatt til gode å se folk løpe i motsatt retning når de ser ham.

- Har ikke møtt noen kjendiser ennå, så det blir spennende å se om de flykter fra meg, ler han.

Se Rolluf og Jannecke i aksjon i «Lurt av Karlsen» på TV 2 klokken 20.00.