Espen Hoff (Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX)
Espen Hoff (Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX)

Start ønsker Espen Hoff

Men Stabæk vil ikke slippe spilleren før en erstatter er på plass.

Kristiansand/Bergen/Oslo (TV 2 Sporten): Etter det TV 2 Sporten kjenner til vil Start ved hjelp av investorene i Club 21 forsøke å sikre seg angriperen Espen Hoff.

Club 21 hjalp Start å hente Christian Bolaños for 15 måneder siden, og står nok en gang klare til å åpne sjekkheftet for Start.

- Espen Hoff er en interessant spiller for Start, og han er sammen med ei jente fra Kristiansand. Så det er klart vi har tenkt på ham.

Økonomien på plass
Men en tynn Stabæk-stall fører til at bæringene ikke vil slippe Hoff før en erstatter er på plass.

- Det er tredelt. Det går på spilleren og spilletid og det går på klubbene. For vår del kommer det ikke på tale å selge Espen Hoff nå. Vi skal ikke ha spillere ut av vår stall, varsler Stabæks sportslige leder Tom Schelvan til Aftenposten.

Espen Hoff ble hentet til Stabæk fra Lyn foran 2009-sesongen, men har slitt med å spille seg til fast plass på Telenor Arena.

- Espen Hoff er en interessant spiller for Start, og han er sammen med ei jente fra Kristiansand. Så det er klart vi har tenkt på ham. Men per i dag vet jeg ikke noe, sier Starts sportsdirektør Svein Mathisen til TV 2 Sporten.

Og slår fast:

- Verken jeg eller andre kan si noe om dette nå. Uansett så er det ikke aktuelt før neste overgangsvindu i slutten av august, sier Mathisen.

TV 2 Sportens fotballekspert Lars Bohinen skjønner at Stabæk ikke vil slippe Hoff før en erstatter er på plass.

- Skjønner Stabæk
- Espen Hoff har jo startet denne sesongen bedre enn det han avsluttet i fjor. Og jeg skjønner veldig godt at de ikke vil slippe ham før en erstatter er på plass, sier Bohinen til TV 2 Sporten.

I Start er trolig Hoff tiltenkt en fast plass i startoppstillingen.

- Han må forvente seg konkurranse uansett om han skulle gå til en annen klubb i Tippeligaen, poengterer Bohinen.

Han tror neppe Hoff blir Start-spiller før overgangsvinduet stenger natt til 1. april.

- Jeg tror ikke at Stabæk vil slippe ham uten at de får godt betalt. Dette er en spiller de har investert mye penger i og som vel har to år igjen av sin kontrakt, minner Bohinen om.

Vil kjøpe seg inn i yngre spillere
Club 21 vil kjøpe seg inn i noen av de yngre Start-spillerne og dermed frigi kapital som kan brukes i en eventuell overgang.

Ledelsen i Start og Stabæk har allerede vært i dialog om Espen Hoffs fremtid. Hoff har kontrakt med Stabæk ut neste sesong.

Tidligere har Hoff spilt for Odd Grenland og Lyn. I 2006 ble Hoff kåret til «årets spiller» av Lyns supporterklubb Bastionen.

Skien,
  Norway 20100314. Espen Hoff og Stabæk jubler etter 3-2 scoring under
  eliteseriekampen mellom Odd Grenland og Stabæk på Skagerak (Foto: Teigen,
  Trond Reidar/Scanpix)
Skien, Norway 20100314. Espen Hoff og Stabæk jubler etter 3-2 scoring under eliteseriekampen mellom Odd Grenland og Stabæk på Skagerak (Foto: Teigen, Trond Reidar/Scanpix)

Tidenes yngste
Hoff er den yngste spilleren i norsk toppserie som først har nådd 100 spilte kamper. Dette oppnådde han da han kun var 21 år. Han ble også den yngste spilleren som rundet 200 kamper i en alder av 26 år og 145 dager i kampen mot HamKam 13. april 2008.

Overgangsvinduet for norske klubber stenger 31. mars.