Tungt tap for curlingjentene

Norge var i ferd med å melde seg på i kampen om sluttspillplass i curling-VM, men tapte onsdag for Kina tross sistestein.

SEIER: Endelig vant Henriette Løvar og de andre norske curlingjentene. (Foto: TODD KOROL/REUTERS)

Etter en tøff start på VM i Canada slo Norge tilbake med to seirer på rad. Jentene med diskobuksene slo Latvia 11-2 tirsdag, Russland 4-3 onsdag. Med ny seier mot de kinesiske verdensmestrene ville Linn Githmarks lag vært med for fullt i kampen om medaljespill.

Norge kom tilbake etter 0-3 tidlig i kampen, blant annet ved fire poeng i femte omgang. Foran siste omgang sto det 7-7, og Norge hadde sistestein. Likevel var det ikke nok. Kineserne «stjal» vinnerpoenget og vant 8-7.

Dermed er det for langt fram. Medaljespillet vil bli avviklet uten Norge, som har tre seirer og seks tap.

De norske jentene har fått mye oppmerksomhet for sine bukser. De hvite buksene er prydet med fargerike sirkler.

Det ble enkel vei til seieren over Latvia. Etter tre omganger var ledelsen 4-0. I den sjette omgangen reduserte latvierne til 2-6, men da de norske jentene klinket til med 4-0 i omgang åtte ga Latvia opp.