Frederik Wilmann (til høyre) står fast i Tyrkia grunnet askeskyen. (Foto: Skil Shimano/TV 2 Sporten/)
Frederik Wilmann (til høyre) står fast i Tyrkia grunnet askeskyen. (Foto: Skil Shimano/TV 2 Sporten/)

Wilmanns sjef tviler på Tour

Innser at laget neppe blir invitert igjen.

Mens Frederik Wilmann anslo gode muligheter for Skil-Shimano-deltakelse i Tour de France i forrige måned, har sjefen hans innsett at det neppe blir en ny sommerrunde i Frankrike for laget.

I fjor deltok det nederlandske laget i Touren for første gang, men klarte ikke å hevde seg nevneverdig.

Og etter en sesongstart med bare én seier tror han ikke de vil bli invitert igjen i år.

- Vi innser at muligheten for å delta i Touren er begrenset etter at de nye lagene som Sky, BMC Racing Team og RadioShack kom, sier sportsdirektør Iwan Spekenbrink til De Telegraaf.

Tour-klare
16 lag er allerede klare på grunn av ProTour-reglene.

De 16 er: AG2R-La Mondiale, Française des Jeux, BBox Bouygues Telecom, Cofidis, Omega-Pharma Lotto, Quick Step, Rabobank, Liquigas-Doimo, Lampre-NGC, Astana, Saxo Bank, HTC-Columbia, Caisse d'Epargne, Euskaltel, Milram og Footon-Servetto.

Seks plasser igjen
Christian Prudhomme, rittdirektør for Tour de France, sa at feltet kom til å bestå av 22 lag. Dermed er det seks plasser igjen.

Det skal mye til om ikke Cervélo, RadioShack, BMC og Sky i hvert fall er blant de fire siste. Høyst sannsynlig vil også Katjusja og Garmin få en plass.

Dermed er det én plass igjen å kjempe om.

Skil-Shimano kjemper med lag som Cofidis og Vacansoleil om å få den plassen.

Fordel Nederland?
For de nederlandske lagene, Skil-Shimano og Vacansoleil, teller det positivt at Touren starter i Nederland i år. Men Vacansoleil kan vise til langt bedre resultater enn laget til Fredrik Wilmann til nå i år.

Begge lagene måtte imidlertid se seg forbigått da Giro d'Italia-feltet ble offentliggjort, selv om også det rittet starter i Nederland i år.

- Dersom vi hadde blitt invitert til Giroen ville vi virkelig ha sendt et sterkt lag. Det er uheldig for nederlandsk sykkelsport og for Amsterdam, mener lagets direktør Daan Luijkx.

Håpefulle Vacansoleil
Han er mer optimistisk med tanke på tanke på Touren, og har gode kort på hånden i forhold til Skil-Shimano med tanke på profiler.

Brødrene Brice og Roman Feillu kom fra Agritubel etter forrige sesong. I tillegg har de sloveneren Borut Bo¿i¿ på laget. Han har allerede sikret laget to seire denne sesongen.

- Jeg føler vi har vært sterke nok de første månedene av sesongen til å være en tilvekst i Giroen. Dessverre lyktes vi ikke. Vi håper nå vi får en billett til Touren, sier Liujkx.