Svein Oddvar Moen (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)
Svein Oddvar Moen (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)

Frode Olsen hyller dommeren

Angrepsspillet var ikke det eneste som gledet Frode Olsen i oppgjøret mellom RBK og Start. Dommer Svein Oddvar Moen roses opp i skyene.

LES FRODE OLSENS BLOGG OG SI DIN MENING HER

VIDEO:Se situasjonen Olsen sikter til i videovinduet øverst i saken!

Dommerne i Tippeligaen er som regel skyteskiver fra både trenere, fans og medier om de tar feil avgjørelser.

De norsk Tippeliga-dommerne har så langt vært strålende.

Svein Oddvar Moen har fått føle kritikken på kroppen ved flere anledninger tidligere i løpet av sin karriere.

Men etter oppgjøret mellom Rosenborg og Start får Moen velfortjent skryt for sin innsats av TV 2 Sportens fotballekspert Frode Olsen.

- Jeg hadde gleden av å være på Lerkendal under fyrverkeriet mellom RBK og Start. To fotballag spilte med høy intensitet og mange leverte flotte individuelle prestasjoner. Den aller beste skjedde på stillingen 3-3. Mannen heter Svein Oddvar Moen, skriver Frode Olsen i sin blogg på tv2sporten.no.

- En knalltøff og god avgjørelse
Det er spesielt en situasjon Frode Olsen er imponert over måten Moen håndterte regelverket på.

- Rosenborg er i angrep og Rade Prica blir forsøkt spilt gjennom på baksiden av Starts forsvar. Han er hårfint i offside i øyeblikket ballen spilles i hans retning. Assistentdommeren løfter flagget med konsis bevegele. Hoveddommer Moen får umiddelbart øyekontakt med sin kollega, men i samme øyeblikk observerer han at Start-forsvaret makter å bryte pasningen før den når Rosenborg-spissen. Han velger å ikke blåse for offsiden som er markert. Han holder avgjørelsen og de gule spiller seg ut fra en trang situasjon foran egen sekstenmeter. Det enkleste ville vært å blåse. Avgjørelsen er knalltøff. Og god, skryter Frode Olsen.

Svein Oddvar Moen (Foto:
  Andersen, Kristoffer Øverli/SCANPIX)
Svein Oddvar Moen (Foto: Andersen, Kristoffer Øverli/SCANPIX)

LES FRODE OLSENS BLOGG OG SI DIN MENING HER

Han mener Moens avgjørelse er et eksempel til etterfølgelse for andre dommere i Tippeligaen.

- Moen bruker fordelsparagrafen slik den er tiltenkt. Like etterpå, og som en konsekvens av Moens glitrende dømming slår Start en gjennombruddspasning til Ole Martin Årst. Han kommer alene med keeper, men avslutningen står ikke i stil til dommerens nivå, skriver Olsen i sin blogg.

- Har så langt vært strålende
Frode Olsen er glad for at dommerne i Tippeligaen så langt denne sesongen har holdt seg unna trøbbel. Han er ikke i tvil om hvorfor: Alle har levert strålende dømming.

- Denne representerer dommerne på en god måte. Så langt denne våren har vi heldigvis sluppet intervjuer av stotrende pipeblåsere. Presset opp mot en reklamevegg med ubehagelige spørsmål hengende over seg. Det er i slike situasjoner kamplederne oftest får sin tilmålte TV-tid. God dømming går som oftest forbi i stillhet. Men ikke i dag. Ikke i vår. Ikke av meg, skriver Olsen, og slår fast:

- De norsk Tippeliga-dommerne har så langt vært strålende. Selvfølgelig kunne Moen gitt Mikke Dorsin gult kort for behandlingen av Hunter Freeman utenfor dødlinjen. Men det blir småpirk. Og det lever vi helt fint med, mener Olsen.

LES FRODE OLSENS BLOGG OG SI DIN MENING HER