DISCOBUKSER: Mens curlingguttene hadde suksess med klovnebukser i OL, uteblir storspillet for jentene i discobukser. (Foto: Michael Burns Jr./AP)
DISCOBUKSER: Mens curlingguttene hadde suksess med klovnebukser i OL, uteblir storspillet for jentene i discobukser. (Foto: Michael Burns Jr./AP)

Flere tap for curlingjentene

Marerittstart for curlingjentene i VM. Linn Githmarks lag står med fire tap etter fem kamper.

De norske jentene spiller i frekke bukser. De hvite buksene er prydet med fargerike sirkler i alle mulige farger fra gult og grønt til rosa og blått. Det norske herrelaget fikk mye oppmerksomhet med sine klovnebukser under OL, og jentene har tydeligvis latt seg fascinere av en uvanlig curlingkolleksjon.

Natt til tirsdag ble det 7-8 mot USA og 4-10 mot Tyskland. Dermed deler de norske jentene sisteplassen med Kina, Japan, Latvia og Sveits etter fem spilte kamper.

Norge åpnet med 2-0-ledelse mot USA og skip Erika Brown, men kom på etterskudd utover i kampen. Med 3-0 i niende omgang utlignet jentene til 7-7, men de amerikanske jentene avgjorde i siste omgang og vant knepent 8-7.

Mot Andrea Schopps Tyskland fikk Githmarks lag kjørt seg skikkelig. Norge ledet 2-1 etter to omganger, men så var det god natt. Etter fire omganger ledet Tyskland 6-2. Da Tyskland økte til 10-4 etter 2-0 i omgang åtte ga Norge opp.

Dermed har de norske jentene tapt fire av fem kamper så langt i VM. I tillegg til Githmark spiller Henriette Lovar, Ingrid Stensrud og Kristin Skaslien på det norske laget. (©NTB)