andreas thorkildsen (Foto: TV 2/)
andreas thorkildsen (Foto: TV 2/)
Andreas Thorkildsen  (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
Andreas Thorkildsen (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)

Thorkildsen dropper utlandet for Valhall

Spydesset Andreas Thorkildsen satser nytt foran årets sesong. Borte er alle lange utenlandsopphold, istedet trener han innendørs i Oslo.

Andreas Thorkildsen kaster allerede langt. Etter å ha droppet treningssamlinger i utlandet til fordel for innendørstrening i Valhall, har sørlendingen fått en ny vår.

- Dette er helt fantastisk, vi har jo vært idioter som ikke har gjort dette før. Etter å ha holdt på med internasjonal friidrett i så mange år er det deilig å kunne lade opp hjemme, sier en sprudlende Andreas Thorkildsen til TV2 Sporten.

27-åringens trener gjennom mange år merket at de lange turene til utlandet begynte å tære på. Nå gleder han seg over å se at eleven har fått nye krefter.

- Ja, dette vil føre til at kastingen blir bedre. Jeg synes allerede nå vi kan se at teknikken er blitt bedre, det ser lovende ut, sier Åsmund Martinsen

Nye mål

Selv om Thorkildsen er regjerende EM-, VM- og OL-mester har det nye opplegget gjort han mer motivert en noengang. Nå har han satt seg tre store mål foran denne sesongen. Forsvare EM-tittelen, vinne nyskapningen Diamond League og sette ny nordisk rekord (93.06 red anm.)

- Mesterskapstitler ønsker jeg meg hvert år. Dessuten blir det spennende med Diamond League som gjør at jeg får prøvd meg i noen nye stevner og nye land i år, sier en fornøyd Thorkildsen, som ser frem til flere innendørsøkter i Valhall fremover.

Sesongstart ute blir i Florø i slutten av mai.

.