RubenNilsenFacebook
RubenNilsenFacebook
FACEBOOK: Facebookprofilen til Ruben Nilsen er full av noteringer fra Mafia Wars drapsnatten.
FACEBOOK: Facebookprofilen til Ruben Nilsen er full av noteringer fra Mafia Wars drapsnatten.

Spilte «Mafia Wars» drapsnatten

Bare timer etter at politiet mener Ruben Nilsen var med på ranet som krevde livet til 87 år gamle Hamida Didovic, spilte han «Mafia Wars» på Facebook.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I flere uker har 35-åringen fra Finnmark vært internt etterlyst i politiet, siktet for forsøk på grovt ran av 87 år gamle Hamida Didovic i Horten den 22. januar i år.

Mandag valgte politiet å etterlyse mannen med navn og bilde, etter at de i flere uker har forsøkt å få ham til å melde seg – også gjennom hans advokat.

– Han er klar over at politiet ønsker at han melder seg. Han er også via sin advokat gjort kjent med at han vil bli etterlyst med navn og bilde, opplyser Vestfold politidistrikt i en pressemelding.

Les også:– Denne gangen klarte de å drepe min mor

DREPT: Hamida Didovic (87) ble funnet død i leiligheten sin natt til 22. januar.  (Foto: Privat)
DREPT: Hamida Didovic (87) ble funnet død i leiligheten sin natt til 22. januar. (Foto: Privat)

Spilte spill drapsnatten

Ruben Nilsen har vært svært aktiv på sin egen Facebook-profil, helt fram til den 16. februar klokka 20.19. Han har i stor grad spilt spillet «Mafia Wars», men også flere andre Facebook-spill. Nesten daglig har han lagt ut rapporter fra Facebook-spillene.

Det mest oppsiktsvekkende er at Nilsen logget seg på Facebook og spilte «Mafia Wars» samme natt 87 år gamle Hamida ble drept i sin egen leilighet. Da må han ha logget seg på bare få timer etter at den gamle kvinnen ble ranet og drept.

Klokken 04.24 natt til fredag 22. januar legges meldingen «Ruben found a secret stash of Mill Reefs and is willing to share with friends. There are only 5 remaining!» ut på profilen hans.

I minuttene etter kommer flere «Mafia Wars»-meldinger, og klokken 08.42 legges det ut en melding om at han har nådd nivå 132 i «Mafia Wars», og at han har fått en bonus i et pokerspill som belønning.

Les også: To menn pågrepet for drapet på Hamida i Horten

Siktet for grovt ran

Politiet mener Nilsen var en av tre menn som tok seg inn i kvinnens leilighet ved totiden den aktuelle natten. To menn av kurdisk opprinnelse på 18 og 21 år sitter allerede fengslet, siktet for drap på 87-åringen, men etterlyste Nilsen er foreløpig bare siktet for forsøk på grovt ran.

TV 2 får opplyst at Nilsen gjennom flere uker har hatt mange muligheter til å melde seg for politiet, men at han så langt har valgt å ikke gjøre det.

– Det er helt forferdelig. Han er en fantastisk gutt, men han har rotet seg bort i mye rart, forteller en bekjent til TV 2.

35-åringen er tidligere straffedømt flere ganger. Selv om han nå er etterlyst i alle landets medier, tror vedkommende at Nilsen ikke vil melde seg for politiet.

Politiet mistenker at han har gått i dekning i Nord-Norge. I pressemeldingen skriver de videre:

– Politiet ser ikke bort fra at Nilsen får hjelp til å holde seg skjult og vil i den forbindelse minne om at det er straffbart å holde personer som er etterlyst av politiet skjult.

Ber publikum utvise forsiktighet

Politiet i Horten ville mandag ettermiddag ikke kommentere opplysningene om Nilsens bruk av Facebook både drapsnatten og i tiden fram til den 16. februar.

Han har så langt ikke meldt seg politiet.

Ruben Nilsen anses ikke som farlig, men de ber publikum om å vise forsiktighet ut fra det alvorlige forhold han er siktet for.

Politiet beskriver den etterlyste 35-åringen som 164 cm høy med brunt hår. Han har slank kroppsbygning og snakker nordnorsk dialekt.

TV 2 har flere ganger forsøkt å komme i kontakt med 35-åringens advokat, men har så langt ikke lykkes.