Lars Bohinen
Lars Bohinen

- Nå kan det bli gøy å være Viking-patriot

- Er det noen som kan snu Viking-skipet i Stavanger, så er det Åge Hareide.

VIDEO: Se utdrag fra mandagens Fotballfrokost i videovinduet øverst i saken!

Bergen (TV 2 Sporten): Det sier Lars Bohinen i mandagens «Fotballfrokost»tv2sporten.no og TV 2 Nyhetskanalen.

- Hareide har vunnet seriemesterskap både i Sverige og i Danmark, og er kanskje den beste treneren vi har hatt i norsk fotball på lang tid.

Les også: Nå vil Hareide beholde Nisja
Les også: Ingelsten tok en Bebeto

Les også: Brann-Nilsen: - Vi mistet hodet

I programmet oppsummeres helgens serierunde, med et ekstra fokus på hovedkampen. Søndag kveld banket Viking vestlandsrival 4-0 – og Lars Bohinen legger ikke skjul på at Stavanger-klubben imponerte stort.

- Det var et sterkt Viking-lag vi fikk se, med høy intensitet og aggressiv, god fotball. Det kan bli gøy å være Viking-patriot fremover, sier Bohinen i programmet.

- Har kanskje Norges beste trener
Bohinen, som selv har en fortid som spiller i Viking, tror Åge Hareide er rett mann til å lede Viking tilbake til toppen av norsk fotball.

Da spillerne gikk til pause ble det hyllet med trampeklapp og jubelrus på Viking Stadion. Det er sjelden kost fra det kravstore Stavanger-publikummet.

- Måten de spiller på mot Brann tilsier at de har noe å gjøre der oppe. Men det er viktig å si at Viking på reprodusere de gode prestasjonene om de vil være en medaljekandidat, poengterer Bohinen.

Og legger til:

- Hareide har vunnet seriemesterskap både i Sverige og i Danmark, og er kanskje den beste treneren vi har hatt i norsk fotball på lang tid. Er det noen som kan snu dette Viking-skipet i Stavanger, så må det være han.

Åge Hareide
  (Foto: Hansen, Alf Ove/SCANPIX)
Åge Hareide (Foto: Hansen, Alf Ove/SCANPIX)

- Litt tidlig å si noe om Brann
Mens det dagen derpå er jubel i Stavanger, hersker det nærmest begravelsestemning i Bergen. For Brann har virkelig fått slite i sesongens to første kamper.

- Det er litt tidlig å gi en fellende dom over Brann. Brann har fått seg to smeller nå. Men de har nok kvaliteter i laget til å revansjere seg neste helg. Jeg tror vi får se en reaksjon fra nederlaget mot Viking i neste serierunde, spår Bohinen.

- Urealistisk høye
- Forventningene i Bergen er høye?

- Ja, kanskje urealistisk høye, sier Bohinen i mandagens Fotballfrokost.

VIDEO: Se utdrag fra mandagens Fotballfrokost i videovinduet øverst i saken!