Premier League (Foto: Tim Hales/AP)
Premier League (Foto: Tim Hales/AP)

Viasat bekrefter engelsk fotballkjøp

Viasat sikret seg de svenske Premier League-rettighetene. Dermed er Canal+ spilt helt på sidelinjen.

Siden 1998 har engelsk toppfotball blitt sendt på Canal+ i Norden. Nå mister kanalen godbiten. I Norge har TV 2 snappet rettighetene, mens Viasat/MTG overtar som kringkaster i Sverige.

- Premier League-fotball er en av verdens ledende sportsrettigheter som trekker store seermasser over hele verden. De komplementerer vårt allerede sterke tilbud på av premiumsport på en perfekt måte. Det finnes en veldig stor interesse for engelsk fotball i Sverige og en tradisjon for nære bånd til den engelske ligaen, sier konsernsjefen i MTG, Hans-Holger Albrecht ifølge Kampanje.

Som TV 2 har Viasat en klar fordel i at de har både fri- og betalfjernsynløsninger. TV 2 har sagt at de ikke vil legge en ukentlig gratis tippekamp fast på sin hovedkanal, men kanalen på Nøstet i Bergen har en unik mulighet til å promotere egne sendinger i betalsegmentet på hovedkanalen.

Hovedkommentator Øyvind Alsaker sa til NTB før helgen at TV 2 vil kjøre knallhardt på journalistisk nyhetsproduksjon fra balløya.

- Tilstedeværelsen vil bli mye større i TV 2. Min store arv i Canal+-tiden var intervjuene med stjernene i PL. Der hadde jeg en ganske unik posisjon i Norden med akkurat dette. Jeg prøvde å komme på innsiden i klubbene og komme i kontakt med de store stjernene. Det må tas opp igjen, for det har C+ lagt litt dødt. Vi skal vise fram profilene med den norske vrien og sette vårt eget stempel på dette, sa Alsaker som har kommentert rundt 400 engelske kamper på norsk fjernsyn. (©NTB)