Steve Staunton (Foto:  DDP/TORSTEN SILZ )
Steve Staunton (Foto: DDP/TORSTEN SILZ )

Staunton fikk sparken

Den tidligere Liverpool-backen Steve Staunton er ferdig som manager i Darlington.

Iren må gå etter helgens tap mot Barnet. Darlington er på full fart ut av ligaen. Laget ligger sist i League Two, og har hele 19 poeng opp til trygg grunn.

– Det er beklagelig at vi må kvitte oss med nok en manager i en sesong vi helst vil glemme. Vi følte at vi ikke hadde noe valg, sier Darlington-formann Raj Singh.

Fem måneder i jobben
Staunton hadde jobben i fem måneder. Den tidligere irske landslagssjefen overtok etter at Colin Todd fikk sparken i oktober, men heller ikke Staunton har fått skikk på laget.

Da Barnet vant 2-1 i helgen gadd bare 1463 tilskuere møte opp. – Det mest skuffende i helgen var tilskuertallet. Det var rekordlavt. Vi ønsket desperat at ting skulle ordne seg for Steve, men slik gikk det ikke, sier Singh ifølge Guardian.

Craig Liddle og Neil Maddison overtar treneransvaret inntil videre.

Liverpool-legende
Steve Staunton spilte i to perioder for Liverpool og Aston Villa. Venstrebacken fikk hele 102 A-landskamper for Irland. Han var blant de første spillerne som Graeme Souness solgte etter å ha erstattet Kenny Dalglish som manager i Liverpool.

Etter at Staunton sluttet som irsk landslagssjef var han assistent i Leeds og speider i Wolverhampton før han fikk Darlington-jobben. Nå må 41-åringen ut på jobbmarkedet igjen.

(©NTB)