marit
marit

Bjørgen vil ha seier i bursdagsgave

Marit Bjørgen fyller 30 år i morgen. Den vil hun feire med å vinne sammenlagt i Sverige.

Falun (TV 2 Sporten): Trippelseirer i langrennssporet kommer sjelden. Marit Bjørgen, Kristin Størmer Steira og Therese Johaug begynner å få draget på det.

For en uke siden ble det Bjørgen foran Steira og Johaug på tremila i Holmenkollen. På 10-kilometeren med skibytte i Falun lørdag, ble den prestasjonen kopiert.

Den norske trioen slo knockout på feltet og gikk i strålende solskinn inn til en ny trippelseier. Norge hadde ikke tapetsert seierspallen siden 2002 før triumfen i Kollen. Nå har det kommet to på rad.

Marit Bjørgen (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Marit Bjørgen (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Steira var den som var nærmest langrennsdronning Bjørgen også i Falun. Hun holdt følge hele veien inn, men ble igjen slått på oppløpet.

Therese Johaug lå et drøyt halvminutt bak de to i tet. Hun hadde ingen problemer med å sette Riitta-Liisa Roponen på plass i spurt om tredjeplassen.

Bjørgen har vært suveren siden hun ble tredobbel OL-mester i Whistler. Hun har nå tatt over kommandoen i den svenske minitouren. Ned til Justyna Kowalczyk er det nå over halvminuttet.

- Fin bursdagsgave
- Er det Bjørgen er som i superform og Kowalczyk tom, eller hva er det?

- Kroppen fungerte veldig bra, og jeg hadde gode ski. Jeg begynner å kjenne det jeg har værrt gjennom i vinter jeg også, men det viser at vi er et vanvittig sterkt lag. Det er moro å gå!

Søndag fyller hun 30 år. Dagen kommer hun høyst trolig til å feire med en ny seier. Hun gir neppe fra seg en ledelse på 50 sekunder ned til polske Justyna Kowalczyk på minitouren i Sverige.

- Jeg har en stor sjanse til å klare dette nå. Det blir en god dag i morgen, sa Bjørgen.

- Hva er er det som driver deg videre nå?

- Det er å vise at jeg kan gå fort på ski, og at jeg klarer mange løp på flere dager. Men også en veldig fin bursdagsgave.

(TV 2/NTB)