USA trekkes inn i Martine-saken

Amerikanske myndigheter er blitt trukket inn i Martine-saken fordi drapsmistenkte Farouk Abdulhak har både amerikansk og jemenittisk statsborgerskap.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Støttegruppen til Martine Vik Magnussen var fredag i møte i Utenriksdepartementet, og det kom fram at USA er trukket inn i saken.

– Det har vært kontakt mellom norske og amerikanske myndigheter når det gjelder denne saken. Vi deler den norske regjeringens ønske om rettferdighet i denne forferdelige forbrytelsen, sier konsul Roger Deuerlein ved USAs ambassade i Oslo til Nettavisen.

USAs engasjement kan bidra til en løsning, tror Arne Elias Corneliussen, som er talsmann for Martines far Odd Petter Magnussen.

Støttegruppen har hatt flere møter med UD. Neste møte er i mai måned.

Et forslag om å opprette en ekstern arbeidsgruppe er blitt godt mottatt i UD, ifølge Corneliussen. Prosessen med å etablere en gruppe er i gang, og det ligger an til at UD kan delta i den med eksterne representanter.

– UD vil også diskutere muligheten for en koordinerende rolle i Jemen, opplyser Corneliussen til NTB.

Martine Vik Magnussen ble drept i en leilighet i London i mars 2008. Abdulhak er mistenkt for drapet og befinner seg trolig i Jemen. Landet har ikke utleveringsavtale med Storbritannia. (©NTB)