Politisjef Richard Dana under en pressekonferanse der politiet ber om tips om de som er ute og legger feller for politiet. (Foto: Reed Saxon/AP)
Politisjef Richard Dana under en pressekonferanse der politiet ber om tips om de som er ute og legger feller for politiet. (Foto: Reed Saxon/AP)

Legger dødelige feller for politiet i California

Noen forsøker å ta livet av politifolk i den lille byen Hemet i Riverside County.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politibetjentene i småbyen har gått på nåler siden nyttår. Noen prøver å drepe dem.

Gassledninger og selvutløsende feller

Først ble en gassledning dyttet inn gjennom et hull som var boret i veggen til politihuset. Bygningen ble fylt med eksplosiv gass, men en politimann kjente lukten og fikk alle ut før det fikk fatale konsekvenser.

– Hadde gassen blitt antent, hadde halve kvartalet blitt sprengt bort, sier politibetjenten Tony Marghis til nyhetsbyrået AP.

En annen dag var det festet en anretning til et gjerde som gjorde at når en politimann åpnet en sikkerhetsport, ble en kule skutt ut. Kulen for forbi bare noen centimeter fra politimannens ansikt.

– Eneste grunnen til at han ikke ble drept var at porten satt litt fast, slik at han møtte bøye kroppen sin for å dytte den, sier politisjef Richard Dana i Hemet.

Et annet forsøk var eksplosiver som ble festet under en politimanns sivile bil mens politimannen var inne i en butikk. Siden januar har det blitt gjort mange forsøk på å skade eller drepe politifolk i den lille byen.

– Vi trenger hjelp

Torsdag holdt politiet en pressekonferanse, der de ber befolkningen om hjelp til å løse mysteriet, og tilbyr 200.000 dollar til den som måtte bidra med informasjon som kan løse saken.

– Det er en eller flere personer der ute - en gjeng idioter - som prøver å skade oss, sier Dana.

– Vi kan ikke belage oss på flaks. Vi trenger hjelp, sier Dana.

Det kan synes som politifolk som jobber med gjengkriminalitet er mest utsatt for fellene, men alle politibetjenter uavhengig av avdeling kan bli rammet.

Politifolkene er nervøse og redde. De sjekker under bilene sine om det kan være festet bomber der, og ser hele tiden etter mulige farer.

– Jeg vil si at stemningen er anspent, sier Margis.

Arresterer medlemmer av motorsykkelgjeng

Politiet mistenker en motorsykkelgjeng for ugjerningene. Onsdag 30 gjengmedlemmer arrestert i flere amerikanske stater. Bare i Riverside er det 200 medlemmer i denne gjengen som kaller seg Vagos.