Wayne Rooney, Lionel Messi og Michael Carrick (Foto: DARREN STAPLES/REUTERS / SCANPIX)
Wayne Rooney, Lionel Messi og Michael Carrick (Foto: DARREN STAPLES/REUTERS / SCANPIX)

Alsaker: - Duket for United til finalen igjen

- Det blir mye moro i Mesterligaen fremover, sier Øyvind Alsaker etter fredagens trekning.

Fredag ble kvartfinalene i Europas gjeveste klubbturnering trukket – flere godbiter på lager.

LES OGSÅ: Cristiano Ronaldo troner øverst i Mesterligaen
LES OGSÅ: Barca trakk Arsenal, United møter Bayern

LES OGSÅ: Inter: - Glad vi slapp å møte Barca eller Manchester United

- Det er jo litt duket for United i finalen igjen, da. De var heldige som unngikk Barcelona eller Inter i en eventuell semifinale.

Angrepsvillige Arsenal møter kanskje verdens beste offensive lag Barcelona – og Manchester United skal måle krefter med Bayern München.

TV 2 Sportens fotballkommentator Øyvind Alsaker gleder seg til vårens fotballfest.

Masse moro
- Kampen mellom Arsenal og Barcelona blir jo den store fotballfesten. Det er to lag med mange fellestrekk i filosofien. De har mange kortvokste, fotrappe teknisk eminente spillere, sier TV 2-kommentatoren.

- Hvem er favoritt til å gå til semifinalen av de to?

- Jeg synes at Barca må være favoritt. I hvert fall 60/40. Ikke overraskende er imidlertid forsvaret kanskje svakheten hos dem begge. Fremover er de begge festlige på alle måter. Men Arsenal mangler en Lionel Messi, den soleklare eneren som har det lille ekstra som kan avgjøre, svarer han.

Manchester United har vært i finalen de to siste sesongene.

Lionel Messi (Foto: ALBERT GEA/REUTERS)
Lionel Messi (Foto: ALBERT GEA/REUTERS)

I 2008 gikk Old Trafford-klubben helt til topps etter finaleseier mot Chelsea, mens de i fjor måtte konstatere nederlag mot Messi og Barcelona.

- Duket for United igjen
Øyvind Alsaker tror United kan sikre seg sin tredje strake finalebillett i Mesterligaen etter å ha trukket Bayern München i kvartfinalen, og enten Lyon eller Bordeaux i semifinalen.

- Det er jo litt duket for United i finalen igjen, da. De var heldige som unngikk Barcelona eller Inter i en eventuell semifinale. Bayern har imidlertid fått en oppsving etter en noe svak høst, men de er ikke i United-klassen enda, poengterer Alsaker overfor TV 2 Sporten.

Og slår fast:

- Skal Bayern ha noen som helst sjanse, må spillere som Arjen Robben og Franck Ribery virkelig storspille - og få hjelp av angriperne til å avgjøre kampen.

- Hvordan vurderer du Inters sjanser mot CSKA Moskva?

- Jeg tenker at dette bør Inter greie. CSKA Moskva er en enklere jobb enn Chelsea. Blir det Barca - Inter videre til semifinalen, kan det bli mye moro for Mourinhos del. Ikke minst med tanke på at han jo startet sin managerkarriere som assistent i Barcelona.

TILBAKE: Jose Mourinho er tilbake på Stamford Bridge. (Foto:
  GIUSEPPE CACACE/AFP)
TILBAKE: Jose Mourinho er tilbake på Stamford Bridge. (Foto: GIUSEPPE CACACE/AFP)

- Kunne fått en avgjørelse
- Til slutt: Hvem tror går seirende ut av finalen på Bernabeu 21. mai?

- Veldig vanskelig å si. Jeg tror kanskje Barcelona og United tar seg til finalen igjen. Det hadde vært en grei måte å få avgjort om hvem som er verdens beste spiller, Rooney eller Messi, på. Men jeg holder også en knapp på Inter. For Barcelonas del, så er det jo vanskelig å forsvare tittelen, minner Alsaker om.