DNO International saksøker Oslo Børs

Oljeselskapet DNO International saksøker Oslo Børs fordi børsklagenemnda i september i fjor ga selskapet et gebyr som følge av brudd på opplysningsplikten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I søksmålet påstår DNO International at vedtaket fra 17. september 2009 må oppheves fordi det var ugyldig. Oljeselskapet krever erstatning for advokatutgifter på 452.550 kroner.

Inkludert tilbakeføring av overtredelsesgebyret på 942.228 kroner utgjør søksmålet til sammen nesten 1,4 millioner kroner.

– Med henvisning til både børsstyrets og børsklagenemndas behandling av saken i 2009 er vi uenige med DNO og tar søksmålet til etterretning, opplyser børsdirektør Bente A. Landsnes i en pressemelding.

Oslo Børs vil ikke kommentere saken ytterligere.

Bakgrunnen for saken er at børsstyret ga DNO International et overtredelsesgebyr for brudd på plikten til å offentliggjøre innsideinformasjon og for brudd på opplysningsplikten til Oslo Børs, melder DN.no.

DNO solgte nesten 44 millioner aksjer fra sin egen beholdning til 4 kroner per aksje. Salget utgjorde 4,8 prosent av aksjene i selskapet. Børsen vurderte saken slik at identiteten på kjøper og omstendighetene rundt salget var informasjonspliktig fordi kjøpet og eierskapet kunne ansees å ha betydning for investorenes vurdering. (©NTB)