Illustrasjonsbilde (Foto: Lise Åserud /Scanpix)
Illustrasjonsbilde (Foto: Lise Åserud /Scanpix)

Feil dekk gir kjøreforbud

I noen land er piggdekk rett og slett forbudt.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I Spør Benny-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hønefossgjengen spør:

Hallo Benny bilekspert! Vi er en liten gjeng som planlegger skiferie i alpene i vinter og min gode venn Egil har meldt seg frivillig som sjåfør, han har nemlig en Volvo XC90 som passer bra både i form av plass til alle og framkommeligheten. Planen vår er å ta Kielferga og så kjøre gjennom Tyskland til Østerrrike.

Så hører vi rykter om at det er problemer med piggdekk i Tyskland. Egil har det på Volvoen sin. Gjelder disse reglene også for utlendinger som bare kjører gjennom landet, eller det er bare for tyskere? Håper at det siste er riktig!! På forhånd takk og takk for en god spalte med mye interessant informasjon.

Benny svarer:

Hei dette høres moro ut! Men beklager - jeg har nok ikke gode nyheter til dere her. I Tyskland er det absolutt piggdekkforbud. Du får rett og slett kjøreforbud hvis du blir stoppet - og i Tyskland er en regel som kjent en regel, her er det null muligheter for å snakke seg unna.

Jeg har hørt skrekkhistorier om folk som har tatt sjansen og blitt stoppet. Og da er det ingen andre muligheter enn å kjøpe nye dekk og sette på bilen - hvis du da ikke skal bestille bilfrakt til grensa!

De beste og verste sommerdekkene - les testen her

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen - og lykke til!

Sjekk Brooms samling av biltester - klikk her