VILLE STREIKE MOT KUTT:  Men den planlagte streiken ble stoppet av domstolen. (Foto: Reuters)
VILLE STREIKE MOT KUTT: Men den planlagte streiken ble stoppet av domstolen. (Foto: Reuters)

Siste forsøk på hindre storstreik i British Airways

Flyselskapet forsøker i siste liten å unngå en storstreik som vil ramme mange tusen passasjerer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fagforeningene har varslet at de vil streike fra lørdag og tre dager framover. i protest mot flyselskapets plan om å spare 62,5 millioner pund (559 millioner kroner). Tiltakene omfatter å fryse lønningene i år og redusere antallet besetningsmedlemmer på langdistanseflyginger.

BAs direktør Willie Walsh satt fredag for andre dag på rad i møte med Tony Woodley fra fagforbundet Unite for å forsøke å komme til en løsning.

I flere store avisannonser fredag hevdet Walsh at et betydelig antall kabinansatte vil trosse streikevarselet. Han hevder et flertall av selskapets ansatte ikke støtter aksjonen. En ny streik er varslet fra 27. til 30. mars.

Konflikten i BA kommer svært ubeleilig for Labour-regjeringen og statsminister Gordon Brown, som allerede er svært upopulær og kjemper for sitt mandat ved vårens valg. Fagforbundet Unite er Labours største økonomiske støttespiller. Browns tidligere talsmann Charlie Whelan sitter sentralt i forbundets ledelse.

Opposisjonsleder David Cameron trakk tidligere i uka paralleller til 1970-tallet, en periode da fagforeningene hadde sterk innflytelse i Labour og da det var mange streiker. (©NTB)