sponheimlaemix
sponheimlaemix

Glade nyutnevnte fylkesmenn

Langvarige forhandlinger om fylkesmennembetene er over.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klokken 11 fredag formiddag ble Lars Sponheim utnevnt til ny fylkesmann i Hordaland, og Erling Lae ny fylkesmann i Vestfold, bekrefter regjeringskilder til TV 2.

Les: Sponheim og Lae nye fylkesmenn

Lettet Sponheim

Regjeringen holdt kortene tett til brystet, og det har vært store interne uenigheter om hvem som burde få embetene. Sponheim fikk beskjed om at han hadde fått den nye jobben klokka ni fredag morgen.

– Det er veldig hyggelig. Nå er jeg lettet og fornøyd. Det har vært et halvt år i vakuum, og nå gleder jeg meg til nye utfordringer, sier Lars Sponheim til TV 2 Nyhetene.

Sponheim søkte stillingen som fylkesmann i Hordaland etter at han mistet sin plass på Stortinget etter Vestres katastrofevalg i september 2009.

Frisk Lae gleder seg

Erling Lae er også meget glad over beslutningen. Han er på vei tilbake til Oslo med buss etter noen dager på ski.

– Jeg har hatt seks fantastiske dager på ski fra Nordmarka til Nesbyen. Nå gleder jeg meg til ny jobb med nye utfordringer, skriver Lae i en tekstmelding til TV 2.

Lae har jobbet seg opp igjen etter hjerteinfarktet han fikk mens han var på tur i New York i november. Han ble operert ved et sykehus på Manhattan etter å ha kjent symptomer på angina i noen dager.

Politisk erfarne fylkesmenn

Sponheim har vært leder i Venstre siden 1996. Han har vært stortingsrepresentant fra Hordaland siden 1993, og var landbruksminister i regjeringen Bondevik fra 2001 til 2005.

Erling Lae har vært andre nestleder i Høyre siden 2008, og byrådsleder i Oslo fra 2000. Lae varslet 23. september sin avgang av som byrådsleder.