Stig Kjos
Stig Kjos

Stig Kjos ute av 71 grader nord: – Du blir litt psykisk skrudd i hodet

Mener TV-serien var mye tøffere psykisk enn fysisk.

Stig Kjos måtte forlate kveldens «71 grader nord» etter at han tapte mot Cato Zahl Pedersen.

Stig, som ble kjent gjennom «Ungkaren» på samme kanal, mener utfordringene i realityserien var såpass tøffe at det gikk på helsa løs.

– Du blir litt psykisk skrudd i hodet av å gå uvitende om hva som skal skje hele tiden. Det er veldig unormalt i forhold til de A 4-livene vi lever i dag med jobb og middag. Her måtte man kjempe seg videre hele tiden, og det var faktisk det mentale som var det verste. V gruet oss hele tiden og hadde ikke kontroll over våre egne liv, sier Stig til «God kveld Norge».

Lengtet etter senga og en kebab

Men selv om Stig synes innspillingen var steintøff likte han ikke å ryke ut.

– Det var ganske tungt, kjipt og vemodig å si farvel til gjengen. Det var jævlig bittert å dra hjem når jeg var så nære Nordkapp og finalen. Men en gang var jeg ganske drittlei og lengtet etter senga mi og en kebab. Men når det legger seg blir man bare irritert på seg selv og ønsket at man skulle gitt det lille ekstra for å komme til finalen.

Underveis var Stig lei av å ikke bestemme over dagene selv. Det ble også en tøff bit mentalt.

- Jeg var ganske mett på naturopplevelser. Vi hadde holdt på i nesten tre uker, vi gikk hele tiden fullstendig uvitende om hva som skulle skje - om vi skulle dykke eller klatre i fjellet, eller om vi skulle få mat. Nervene kommer utenpå kroppen, sier han og legger til:

– Det tøffeste var de ekstreme tingene vi gjorde. Ting man aldri trodde man skulle gjøre - for eksempel å svømme i isbrevann og krysse Altaelva i fire grader, uten tørr- eller våtdrakt. Jeg var aldri inne på tanken på å gi meg, men måtte motivere meg kraftig for å klare det. Det var mye tøffere psykisk enn fysisk.

Kompis med Tommy Steine

For Cato Zahl Pedersen var det vemodig å se Stig ryke ut.

– Jeg ville gjerne hatt Stig i finalen. Han er en person som har vokst utrolig og som jeg har blitt veldig glad i, sier Cato i TV-sendingen.

Stig forteller at deltakerne hadde mye kontakt rett i etterkant av innspillingen, men at han i dag kun har kontakt med Tommy Steine.

- Jeg har en del kontakt med Tommy Steine ennå, vi snakkes på telefon og møtes også. Vi fant hverandre litt når vi var der og har lik humor. Ingen av oss hadde de største ambisjonene om å vinne, vår motivasjon var å utfordre oss selv, ha det hyggelig og møte nye mennesker. Andre var med kun for å vinne, men det var ikke vi. De som har idrettsbakgrunn er de som er verst: Harald Martin Brattbakk og Kjersti Grini hadde sterkest konkurranseinstinkt uten tvil, sier han.

Se «God kveld Norge» på TV 2 lørdager klokken 21.40

Se gratis videoer fra «God kveld Norge» på TV 2 Play

På Facebook? Følg «God kveld Norge» her

Få de siste kjendisnyhetene på SMS: Send GKN til 1984 (kr. 1,- pr. mld)