Brystsvømmer Alexander Dale Oen.  (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
Brystsvømmer Alexander Dale Oen. (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)

Landslagssjefen tror på Dale Oen

Sølvvinneren fra OL nektet bruke superdraktene som ga rekordfest i svømmingen i fjor.

Stavanger (TV 2 Sporten):

Superdraktene, som ga bedre oppdrift og fart, resulterte i haugevis av norske og internasjonale svømmerekorder i fjor. Men fra og med 2010 er de ikke lenger lov bruke. Svømmerne kommer ikke opp mot de samme tidene og det er mye lenger mellom rekordene.

- Det betyr at vi kommer til se litt dårligere tider enn vi er vant med. Det er ikke blitt satt en verdensrekord hittil i år. I fjor ble det satt 78 norske rekorder og det vil det ikke bli i år, sier landslagssjef Petter Løvberg til TV 2 Sporten.

Han mener det er positivt at superdrakten er forbudt, men mener det vil ta tid før vi ser de samme tidene igjen.

- En del vil nok gå i kjelleren og se at det er langt opp til det nivået de hadde med drakta. Men da gjelder det nullstille seg og jobbe videre, fortsetter han.

Må nullstille
Ingvild Snildal satte ikke mindre enn 37 norske rekorder i fjor og tok både EM- og VM-bronse med superdrakten. Under NM svømte hun igjen med de gamle draktene, men satte personlig rekord likevel. Hun svømte inn til NM-gull torsdag på tiden 27,92.

- Jeg merket ikke noe stor forskjell i vannet med denne drakta. Jeg perset jo, så jeg er fornyd med det. Men jeg tror det kommer til ta tid før jeg kommer ned på de samme tidene igjen på 100- og 50 meter butterfly. Men da må jeg bare nullstille meg og sette nye mål, sier Snildal.

- Angrer ikke på superdrakta
Hun angrer ikke på at hun brukte superdrakta i fjor.

- Hadde jeg ikke stilt med den i sommer, så tror jeg ikke jeg hadde vært her jeg er nå. Jeg tror jeg vil sl de personlige rekordene jeg har satt med superdrakta også uten den, men det vil ta tid, sier hun.

- Det vil ta tid, men jeg tror Ingvild vil komme ned på de tidene igjen en gang, mener Løvberg.

Dale Oen får fordel
Alexander Dale Oen var derimot imot superdrakten hele veien og brukte den ikke. Det kan gi ham er fordel nå.

- Han har en kjempefordel. Siden han ikke brukte drakta, så har han mye kortere ned til hans rekorder enn konkurrentene nå. Jeg tror at han er den første som setter norske rekorder igjen, sier landslagssjef Løvberg.

- Det er fint for meg, men kjipt for de andre. Sånn er det bare. Jeg håper likevel alle fortsetter svømme fort, så vi får en god konkurranse. Jeg ligger bedre an enn i fjor, sier Dale Oen.