ISRAS: Rektor Knut Bråten ved Aurdal skole peker på stedet der isen raste ut fra taket. (Foto: Harald Bjørnson Jacobsen/TV 2)
ISRAS: Rektor Knut Bråten ved Aurdal skole peker på stedet der isen raste ut fra taket. (Foto: Harald Bjørnson Jacobsen/TV 2)

Sjuåring truffet av isras fra skole

Det var ingen snøfangere på taket det raste fra.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag kveld raste store mengder is ned fra taket på Aurdal skole og traff en sju år gammel jente i ryggen.

Hun ble fraktet til Sykehuset Innlandet på Gjøvik, og er nå til røntgenundersøkelse.

– Et under

– Det ser ut til at det har gått bra. Her var det adskillige mengder is som kom ned, så at hun ikke er mer skader er et under, sier lensmann i Nord-Aurdal Tove Tøfte Kjøbli til tv2nyhetene.no.

Raset gikk fra den delen av taket som vender vekk fra skolegården. Lensmann Kjøbli anslår at det er seks-syv meter fra bakken opp til taket.

– På denne siden av skolen er det ikke skolegård, og heller ikke snøfangere. På kveldstid er det mye aktivitet her, ikke minst fordi det ligger en gymsal som mange bruker, forteller Kjøbli.

Rektor ved Aurdal skole er først og fremst glad for at jenta slapp unna de store skadene. At det skulle rase derfra kom veldig overraskende på han

– Det er et singeltak på skolen, og jeg har aldri opplevd at det raser derfra på de åtte årene jeg har vært rektor her, sier Knut Bråten til TV 2.

Etterforsker kommunen

Ulykken skjedde like etter klokka 21. Det er Nord-Aurdal kommune som eier skolebygget, og politiet har startet etterforskning etter israset.

– Dette er en politisak som blir etterforsket, bekrefter Kjøbli.

Kommunen har sperret av området der raset gikk.

De siste dagene har det vært et kraftig væromslag i området. Temperaturen har steget kraftig, og lensmannen ber folk være på vakt for nye ras fra bygninger.