Paul Warner Powell ble henrettet for drapet på en 16 år gammel jente og drapsforsøk og voldtekt av hennes 14 år gamle lillesøster i 1999. (Foto: AP)
Paul Warner Powell ble henrettet for drapet på en 16 år gammel jente og drapsforsøk og voldtekt av hennes 14 år gamle lillesøster i 1999. (Foto: AP)

Overmodig drapsmann henrettet i USA

I den amerikanske delstaten Virginia ble en mann henrettet i den elektriske stol torsdag. Da han trodde han ikke kunne bli dødsdømt skrøt mannen av drapet på en tenåringsjente.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

31 år gamle Paul Warner Powell ble henrettet for drapet på en 16 år gammel jente og drapsforsøk og voldtekt av hennes 14 år gamle lillesøster i 1999.

Skrøt å ha overlistet politiet

Etter å ha drept 16-åringen, ventet Powell på at lillesøsteren kom hjem. Deretter voldtok han henne og stakk henne med kniv. Han forlot stedet da han trodde hun var død, men 14-åringen overlevde.

En tidligere dødsdom ble kjent ugyldig fordi ugjerningene ble sett på som to separate forbrytelser. Powell kjente seg da på den sikre siden, og skrev et brev til påtalemyndigheten, der han ga nye detaljer om drapet og skrøt av å ha overlistet dem.

Dømt til døden på nytt

Men ved hjelp av de nye opplysningene han selv hadde kommet med, ble Powell tiltalt og dømt til døden på nytt. Denne dødsdommen kunne ikke oppheves. Powell valgte selv å dø i den elektriske stol.

Henrettelsen er den første i Virginia og den ellevte i USA hittil i år. Texas har henrettet flest siden dødsstraff ble gjeninnført i 1976. Virginia er nummer to på listen. (©NTB)