Edvald Boasson Hagen (Foto: Marco Trovati/AP)
Edvald Boasson Hagen (Foto: Marco Trovati/AP)

Sky-hjelper tror Edvald vil klare 300 km

Juan Antonio Flecha tror ikke Milano-Sanremo er for langt for Edvald Boasson Hagen.

Se Milano-Sanremo direkte på TV 2 Zebra og TV2Sumo lørdag kl. 14.30

Edvald Boasson Hagens navn nevnes hyppig blant favorittene til lørdagens Milano-Sanremo, men like hyppig stilles spørsmålet om nordmannen er for ung til å tåle distansen på hele 300 kilometer og sju timer på sykkelen.

- Det blir hardt og jeg har ikke kjørt så mange lange løp før, men jeg håper at jeg kan være med i finalen, sier Edvald Boasson Hagen til TV 2 Sporten.

Boasson Hagens rutinerte lagkamerat, spanjolen Juan Antonio Flecha, er ikke bekymret for den 22 år gamle nordmannen.

- I fjor vant Mark Cavendish, han er jo også ung, og han har ikke samme «motor» som Edvald. Så jeg tror ikke det vil være noe problem for Edvald å henge med i et ritt på 300 kilometer, sier Flecha som selv er blant outsiderne til å vinne storklassikeren.

Mads Kaggestads TV 2-blogg: «Edvald har kapasiteten til å vinne Milano-Sanremo»

Juan Antonio
  Flecha (Foto: Yves Logghe/AP)
Juan Antonio Flecha (Foto: Yves Logghe/AP)

- Han er blant favorittene
Sportsdirektør Scott Sunderland i Team Sky klarer heller ikke skjule at han har store forventninger til norsk sykkels nye "wonderboy".

- Det er første gang Edvald skal kjøre Milano-Sanremo som en av favorittene, og han har bare kjørt dette rittet en gang før, men jeg tror han har en stor mulighet for et bra resultat, sier Scott Sunderland.

- Jeg forventer ikke å vinne, men det ville vært utrolig stort hvis jeg klarte det, sier Edvald Boasson Hagen før han legger ut på en fire timers treningsøkt med lagkameratene.

Skulle rudsbygdingen gå til topps i «La Primavera», som rittet også kalles, så vil han bli den yngste siden «Kannibalen» - Eddy Merckx - vant som 21-åring i 1967.

Les også: Sjekk TV 2s sykkelpakke

Arvesen tror på Sky-suksess
Kurt Asle Arvesen skal ikke kjøre lørdagens italienske klassiker, men tror Team Sky har alle muligheter til å gjøre det bra.

- Vi har flere ryttere vi kan spille ut. Thomas Lövkvist kan være med bakkene opp Cipressa, Flecha kan være med opp Poggio og så har vi Edvald som en joker på slutten, forteller Arvesen som skal ta noen dagers hvile før han skal kjøre ritt i Belgia i neste uke.

I videovinduet under vurderer Kurt Asle Arvesen, Scott Sunderland og Mathew Hayman mulighetene for Edvald Boasson Hagen og Team Sky i lørdagens Milano-Sanremo:

401034