PL
PL

TV 2 har Premier League i boks

Nå er det ikke lenger noen tvil – TV 2 skal sende engelsk Premier League-fotball de neste tre årene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag klokken 14 ble det endelig klart – TV 2 har sikret seg rettighetene til å sende Premier League-fotball de neste tre årene. Dermed har TV 2 fravristet Canal+ det mange mener er de aller gjeveste rettighetene en tv-kanal kan sitte på.

TV 2-sjef Alf Hildrum mener den engelske toppfotballen blir et løft for hele kanalen.

– Det er en stor dag for alle ansatte i TV 2, og jeg er også så fri at jeg sier at dette er en stor dag for det fotballelskende, norske publikum. Vi skal levere et tv-produkt vi er kjent for, og bekjente av, sier Hildrum.

Vil ikke si prisen

Hvor mye disse rettighetene har kostet TV 2 vil ikke Hildrum ut med, men fotballelskere må belage seg på å betale for alle kampene. Prisen er også så høy at det er uaktuelt å gjeninnføre den tradisjonelle engelske tippekampen på lørdager på TV 2.

– Nei, den kommer ikke. Disse rettighetene har en verdi som gjør at det ikke er mulig, dessverre, sier Hildrum.

Målet er å sende så mange kamper som mulig, men alle de 380 kampene hvert år vil neppe bli sendt direkte.

Egen HD-kanal

Trolig kommer det en egen Premiere League-kanal som sender i HD-kvalitet, men hvordan kampene skal vises, er fortsatt ikke klart.

– Helt sentralt blir webdistribusjon, altså vårt Sumo, som kommer til å ha et unikt fotballprodukt, med norsk fotball og Premier League. Og så er vi i forhandlinger med distributører på TV, og vil sikkert komme i mål med noen av dem, slik at kampene blir tilgjengelige på vanlig TV, sier TV 2-sjefen.

For TV 2 var 2009 et vanskelig år med nedbemanning og kutt. Med engelsk fotball mener Hildrum at pila vil snu for kanalen.

– Jeg merker jo allerede en veldig entusiasme i huset, fordi dette er TV 2 på sitt beste. Vi satser på nye og spennende ting, som vi tror og vet at det norske publikummet liker og elsker. Det er utelukkende positivt for TV 2s organisasjon, mener Hildrum.