I byen
I byen

Denne blir kjeltringenes mareritt

Nå får politiet i USA nye og raskere biler

Neida, man trenger ikke bo i USA for å ha et forhold til amerikanske politibiler. Alle som har TV eller har vært på kino noen ganger har et forhold til disse bilene.

Og dette er de første bildene av bilen som alle skurker i USA skal begynne å frykte. De smultring-spisende, velfødde karene i khakiskjorte, pilotbriller og cowboyhatt får nytt ”kontor” og gleder seg sikkert til det.

Police Interceptor

Ford Crown Victoria og Chevrolet Impala som de har brukt de siste årene, er nå på vei ut.

Inn kommer bilen som kalles Ford Police Interceptor. Den baserer seg i utgangspunktet på 2010-modellen av Ford Taurus, og skal være klar til bruk i 2012 eller kanskje allerede sent i 2011.

Ny SUV-bamse fra Ford - se bildene her

Twin-turbo på 365 hk

Firehjulstrekk og V6-motor på 3,5 med twinturbo på 365 hk. Den finnes også med en litt mindre motor og med forhjulstrekk. Begge utgavene har 6-trinns automatgir.

Og ryktene sier at når disse bilene tas i bruk, så vil drivstoffkostnadene reduseres med 25 %. Og de kan kjøres på miljødrivstoffet E85. Diesel? Njet – nå er det Amerika vi snakker om...

Interiør
Interiør

Slik endte super-politibilen - klikk her

Moderne og konservativ

Men for oss som liker biljakt i amerikanske filmer, det er definitivt slutt på tiden med skikkelig V8-muller, masse røyk fra spinnende bakhjul og heftig sladder.

Likevel - denne bilen er konservativ på sin måte også. Det ser faktisk ut som om den har stålfelger med krommede hjulkapsler, og ikke minst søkelykt på A-stolpen. Det var et tilbehør som var poppis på -40 tallet...

Utover den antikvariske betjeningen av nevnte søkelampe (vribart handtak) så er også interiøret også modifisert i forhold til standard Taurus for å tilpasses politiet hverdag, og den har blant annet full internett-tilgang og mye annen moderne teknologi innen komunikasjon og overvåkning.

Klar for Action!

Den har også fått ekstra airbager, og en skikkelig ”kufanger” foran, så bilen er tydeligvis klargjort for atcion.

Så kanskje er det håp for oss som liker amerikanske actionfilmer allikevel?

Hvordan kjenner jeg igjen en sivil politibil? Klikk her

Forfra
Forfra