Rune Jarstein (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)
Rune Jarstein (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)

Jarstein rekker Brann-kampen

Martin Fillo blir neppe spilleklar til vestlandsderbyet.

Stavanger (TV 2 Sporten): Rune Almenning Jarstein fikk en lei start på Viking-karrieren. Med to baklengs og skade måtte keeperen forlate banen etter første omgang i seriepremieren.

Muskulære problemer var årsaken til at Jarstein ikke kunne bevege seg uten smerter. Torsdag var han tilbake på treningsfeltet, og prognosene er gode.

- Vi har stor tro på at Jarstein er skadefri søndag. Han kjenner fremdeles litt smerte, men med riktig behandling håper vi han er smertefri til søndag, sier fysioterapeut Arne Sture.

Deltok ikke på spilløkten
Rune Almenning Jarstein trente hele økten sammen med keepertrener Erik Johannessen . Spillsekvensene lot han klubbens to andre målvakter gjennomføre. Keepertreneren har også tro på søndagens kamp.

- Rune trente bra i dag. Han kjenner fremdeles litt til skaden, men vi satser på at han står søndag. I tillegg er familien hans på plass i Stavanger. På den måten får han mer ro i hverdagen. Hvis han mot formodning ikke spiller, bruker vi Arthur Kotenko som leverte varene mot Vålerenga, sier Johannessen.

Like gode nyheter var det ikke å spore vedrørende Martin Fillo.

Tsjekkeren vred kneet da han for to uker siden havnet i basketak med Tron Erik Bertelsen på trening. Utfallet ble forstrukket leddbånd på innsiden av kneet.

Kan ta en måned med Fillo
De medisinsk ansvarlige hadde håpet at skaden skulle leges raskt, men Fillo kan fremdeles ikke trene med ball.

- Jeg kan løpe, hoppe og gjennomføre de fleste bevegelsene, men det gjør vondt når jeg slår på ballen, sier Fillo til TV 2 Sporten.

Fysioterapeut Arne Sture tør ikke tippe hvor lang tid det går før Fillo er hundre prosent.

- Det er vanskelig å spå. En slik skade kan i verste fall bety 4-6 uker med alternativ trening. Vi håper på en raskere behandlingstid for Fillo, men kampen søndag virker å komme for tidlig, sier Sture.