Pål Anders Ullevålseter (Foto: Natacha Pisarenko/AP)
Pål Anders Ullevålseter (Foto: Natacha Pisarenko/AP)

Ullevålseter selger motorsykkelen

Pål Anders Ullevålseter selger motorsykkelen han har kjørt med i Paris-Dakar de siste ni årene.

Nye regler sier nemlig at det ikke lenger er lov å kjøre med 700 kubikk i det prestisjetunge rallyet.

Fra og med neste års ørkenrally får utøverne i motorsportklassen kun benytte seg av 450-kubbiker.

- Jeg føler at jeg blir «hogget hodet av». Jeg er dritforbanna. De nye reglene handler kun om penger, sier en tydelig oppgitt og frustrert Pål Anders Ullevålseter til TV 2 Sporten.

Selger motorsykkelen
Førstkommende mandag selger motorsportsstjernen sin gamle KTM-sykkel.

Ullevålseter (Foto: -/)
Ullevålseter (Foto: -/)

- Jeg har jo ikke bruk for den lenger nå. Per dag dato så gjenstår det noen VM-runder, men det er ikke vits i å kjøre dem nå. De er jo en forberedelse til Dakar-rallyet, sier han, og legger til:

- Jeg selger den til en sponsor. Men jeg har sikret meg opsjon på å kjøpe den tilbake om jeg noen gang skulle få råd til å kjøpe den tilbake. Jeg har også masse deler og ekstraustyr til sykkelen som jeg nå også må kvitte meg med. Får jeg en gang kjøpt den tilbake, vil jeg plassere dem i stuen. Så mye betyr den sykkelen for meg, sukker han.

- Kjøper den ikke!
- Hva er årsaken til de nye reglene?

- Arrangørene oppgir sikkerhet som grunn. Men den kjøper jeg ikke. Det handler bare om penger, og for å tilrettelegge for merker som Honda og Yamaha, som har mange sykler i 450-klassen, sier han.

- Vurderer du å droppe neste års Dakar-rally?

- Nei. Jeg skal delta. Spørsmålet er om jeg klarer å skaffe meg en ny sykkel. For KTM sin del så vil det ta et halvt år å utvikle en ny 450-kubikker. Og da vil den ikke være skikkelig testet før rallyet, sier han.

- Som å miste et familiemedlem
Å kvitte seg med sin ni år gamle nåværende sykkel er som å bli kvitt et familiemedlem – skal en tro Ullevålseter

- Den er et klenodium for meg. Jeg har hatt den i ni år og er et fantastisk produkt. Nå mister jeg den tryggheten jeg har hatt de siste årene. Det var en sykkel jeg virkelig stolte på, mener motorsyklisten.