marianne aulie sirkus sand
marianne aulie sirkus sand

Fargerikt kunstnerkollektiv

Møt Aune, Vebjørn og Marianne – tre kunstnere som våger å tenke stort.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et trekløver med felles økonomi og dyre vaner. Åpne, rause, varme, omtenksomme - og grenseløst provoserende.

I denne dokumentarserien som sendes hver tirsdag klokken 22:00 på TV 2 Zebra, er vi flue på veggen når den norske kunstnertrioen planlegger åpningen av sitt nye galleri på Manhattan. Sammen satser de alle Vebjørns penger på prosjektet.

Vi følger de tre i deres kreative kunstnerhverdag, som blant annet består av maling, salg av malerier, dype betraktninger over livet og champagne.

Fredag 19. mars klokken 18:00 og 19:30 sendes første og andre episode av dokumentarserien på TV 2.

Omdiskutert kunst – udiskutabel salgssuksess

Galleri Sand er en liten familiebedrift. Verkene som vises der er like kunstnerisk omdiskutert som de er udiskutable salgssuksesser.

Aune Sand er filmregissør på rulleskøyter med tidenes norske kritikerslakt og salgssuksess på samvittigheten - men han er også familiens forretningstalent og den som til daglig driver galleriet.

Den største inntektskilden er broren Vebjørns kunst. Vebjørn Sands prosjekter innebærer klassiske malerteknikker, kunstekspedisjoner i Antarktis, virkeliggjøring av Leonardo Da Vincis broer samt en rekke store eventer og kunststunts. For tiden arbeider han med prosjekter knyttet opp mot klimadebatten, i samarbeid med UD, FN og ulike investorer.

De siste årene har Galleri Sand også budt verden på kunstneren Marianne Aulie, berømt og beryktet for sine fargesterke klovnemalerier og avkledde markedsføring.

Nå satser det fargerike trekløveret alle Vebjørns penger på å lykkes med sitt nye galleri på Manhattan.

Tomt for penger

Mesteparten av pengene har allerede gått med i form av en leiekontrakt som gir dem et atelier og et stort gallerilokale i Greenwich Village. Men de trenger fortsatt tre millioner kroner til - minst.

I første uke blir vi med inn i galleriet som foreløpig bare er et tomt skall. Marianne bader med kunsten sin i Hudson River, men blir engstelig når en politibåt dukker opp. Aune jobber med en nyinnspilling av 'Dis' med sin sønn Andrey, og Vebjørn har begynt å male et portrett av en is prinsesse.

Se «Sirkus Sand» på TV 2 fredag kl 18 og kl. 19.30.

Se også:

«Norske talenter» på TV 2 fredag kl. 20.00.

«Lara Croft: Tomb Raider» på TV 2 Zebra fredag kl. 21.00.